2017. január 5., csütörtök

2016 kedvencei #1 | Testápolás, arcápolás, hajápolás, körömlakkok

Nehéz dolgom volt, amikor elkezdtem átgondolni, hogy mit mutassak meg, ugyanis szinte a fél fürdőszobát ide tudtam volna hozni. Nemrégiben indítottam az örök kedvencek sorozatot, és mivel nem akartam túl sok átfedést, ezért nagyrész olyasmiket fogok mutatni, amiket tényleg a múlt évben fedeztem fel, és ott még nem szerepelnek. Ha kíváncsiak vagytok a többire, akkor a testápolási részt ide, az arcápolási részt pedig ide kattintva érhetitek el, a hajápolásossal pedig hamarosan érkezem.


Tusfürdő fronton rengeteget próbáltam, sokat újra is vettem, de ha egyet kéne kiemelni, a Balea Meeresrauschent mondanám. Imádok mindent, ami citrusos, így nem kérdés, hogy a menta-lime kombináció is be fog jönni. Hidratálásra a szintén Balea Super Soft testápolót használtam legtöbbször, aminek mind az illatáért, mind a hatásáért odavagyok, de limitált volt, így már sajnos nem kapható. A Perspirex Original izzadásgátlóról már olvashattatok, azóta is ugyanolyan hatékonynak érzem, hamarosan ideje is lesz újravásárolnom. Ha szőrtelenítés, akkor a borotva mellett Balea hideggyanta, semelyik másik nem működött ilyen jól nálam. 


Sminklemosáshoz a Bioderma Sensibio micellás víz mellé becsatlakozott az Yves Rocher kétfázisú szemfestéklemosója, ami még a legtartósabb szempillaspirált vagy tartós rúzst is maradéktalanul leviszi. A Nivea Creme Care arctisztító krém az év talán legnagyobb felfedezése volt nálam, kiütötte szinte az összes habzó és géles lemosót a rutinomból. A Hada Labo Arbutin Whitening Lotion + Vitamin C termék csodákat tesz az arcommal, soha ilyen egységes nem volt még a bőrképem, pedig szkeptikus voltam, amikor megrendeltem. A Clinique Moisture Surge hidratáló krémról is volt már teszt, nem bántam meg, hogy beruháztam rá, sőt, nem véletlenül az egyik legnépszerűbb arckrém a piacon. 


Samponok terén a Vitalcare Natural Bio-n kívül a Balea Winter Protect-et találtam a legjobbnak, mert nem viszket tőle a fejbőröm, nem korpásodik, és nem is zsírosít, ráadásul mindössze 400 forintba kerül. A Pantene Pro-V hajbalzsam hab zseniális találmány, mert van annyira hatásos, mint egy sima balzsam, de jóval könnyebb és gyorsabb a használata, és szerencsére már az itthoni Müllerekben is elérhető. A Vitalcare Luxury Argan balzsam spray volt a legjobb barátom a sietős napokon, mert nem szükséges kiöblíteni, mégis megfelelően hidratálja a hajat. Az Inecto Argan hajolaj az egyik legjobb, amit valaha próbáltam, majdnem lehetetlen túladagolni, érezhetően puhábbá teszi a hajvégeket, és rendkívül kiadós. Amióta megrendeltem az eredeti Tangle Teezer hajkefét, nem vagyok hajlandó mást használni, és ezzel azt hiszem, mindent el is mondtam.


Az "alap" termékek ugyanazok, amik tavaly is voltak: Essence Studio Nails körömágybőr eltávolító, Essence The Gel alaplakk, Astor gyorsszárító fedőlakk és Aveo körömlakkszárító spray. Mindet szeretem, olyannyira, hogy nem is igazán kísérletezem mással. A korábbi évekhez képest lényegesen kevesebbet festettem a körmöm, de ha mégis felkentem valamit, akkor az legtöbbször az Avon Liquid Sequin lakkok közül a Sequin változat volt, valamint nagyon megszerettem az Essence The Gel vonalat is, onnan a 63 itsy bitsy blue bikini fantázianevű világoskéket, és a 37 serendipity lilásszürke árnyalatot emelném ki. 

Tavalytól eltérően még két rész lesz, az egyikben a sminktermékeket és eszközöket fogom megmutatni, plusz külön szedem a random dolgokat, mint YouTube, filmek, sorozatok, satöbbi, mert rengeteg van abból is. 

4 megjegyzés:

  1. A Balea gyantacsíkok mennyire érnek el tartós végeredményt? Illetve elég-e bár egy doboz? Eddig azért utáltam a gyantacsíkokat, mert drágák és egy dobozzal elhasználok egy patámra, mert kevés van bennük és nem lehetett egyszerűen újra feltenni, mert semmit se fog leszedni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a karomra használom főleg, ott másfél-2 hétig simán jó, és egy-egy karomra kb 2-2 csík kell maximum, ami ugye dupla, ebben meg van 10. Lábra gondolom ennél több kellhet, párszor csináltam ott is, de nem emlékszem, hogy elfogyott volna egy teljes dobozzal. Itt nálunk 900 forintba kerül, az nem annyira vészes :D

      Törlés
  2. Mennyi közös kedvencünk van, mint pl a Balea-s sampon, az Essence alaplakk és a 37es lakk is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is csak azt bizonyítja, hogy tényleg jó cuccokat válogatunk össze ;)

      Törlés