2016. december 1., csütörtök

Örök kedvencek | Arcápolás

Ismét új sorozatot indítok, amiben kategóriánként fogom megmutatni azokat a termékeket, amelyek mostmár nem hiányozhatnak a készletemből, és számtalanszor újravettem, vagy újra fogom venni őket. Ugyan hónapról hónapra mindig megmutatom az aktuális új kedvenceimet, de úgy gondolom, érdekes lesz így egyben látni, hogy mik azok, amiknek ettől függetlenül bérelt helye van nálam. Az arcápolással kezdek, és biztos vagyok benne, hogy sokak számára ismerősek lesznek az említett dolgok.


Bioderma Sensibio H2O micellás víz: évek óta használom naponta, mind sminkeltávolításra, mind a reggeli arctisztításkor. Azóta szinte az összes márka előrukkolt már a saját változatával, és ezek közül elég sokat próbáltam is, de egyik sem ért fel teljesítményben ehhez, plusz ez az egyetlen, ami nem csípte a szemem, éppen ezért a borsos ára ellenére sem vagyok hajlandó lemondani róla. Szerencsére a gyógyszertárakon kívül több online webshopban is kapható, csak hogy párat említsek: Dermaonline, Dermapatika, Dermashop, Notino, ahol rendszeresen vannak rá különböző kedvezmények, valamint a kuponos napokon is mindig van rá valamilyen akció, én is mindig így veszem újra.

Nivea Creme Care arctisztító krém: nincs túl sok Nivea termékem, de ha valami, akkor ez zseniális. Rendkívül gyengéd, nem szárít, semmiféle irritációt nem okoz és alkoholmentes. Körülbelül 1600 forintba kerül teljes áron, ami egyébként sem drága, de erre is mindig van Glamour napi kupon. Én ezt a tubust már több, mint fél éve használom napi szinten, de még hónapokig elég lesz. Hozzátenném, hogy maximum az arcsminkem mosom le ezzel a kádban, de alapvetően arctisztításra, nem sminklemosásra használom.

Hada Labo Arbutin Whitening Lotion + Vitamin C: eBay-ről rendeltem, először csak a 30 ml-s kiszerelést, de kapható még hatalmas, 170 ml-s verzióban is. Teljesen olyan, mintha vizet kennék az arcomra, sem illata, sem színe nincs, viszont csodákat művel a bőrömmel. Amióta használom, alig vannak pattanások az arcomon, egységes kinézetű és tapintású, és úgy vettem észre, hogy az esetleges hegeket is halványítja. Önmagában nem hidratál, ezért én mindig kenek utána krémet. Vikinél olvashattok róla még ennél is részletesebben :)

Etude House Face Conditioning Cream: ugyancsak eBay, és szintén folthalványításra használom, de csak helyileg. Így ez a 20 grammos minta méret már több, mint egy éve megvan, és még mindig rengeteg van benne, tehát nagyon kiadós. 25 faktoros fényvédelmet biztosít, ha nem túl száraz a bőrötök, önmagában hidratáló krém helyett is elég lehet, és nem tudom hogyan, de nem csak hosszútávon, hanem már felkenés után is egységesíti a bőr kinézetét.

Mizon Ultra Suboon hidratáló krém: elsősorban azért vettem meg, mert valami olyat szerettem volna, amitől egészen biztosan nem lesz bajom, ennek pedig nagyon jók az összetevői. Az én normál, kissé vízhiányos bőrömre tökéletes, könnyen beszívódik, és jól lehet kombinálni más termékekkel. 1600-1800 forint környékén kapható, aminél léteznek ugyan olcsóbb krémek a drogériákban, de azok közül egyikkel sem voltam ennyire megelégedve. Krémmánián részletesebben is olvashattok róla. Ja, és mondanom sem kell, hogy eBay-es szerzemény.

Akneroxid 100 mg/g gél: pattanásos bőrre csodaszer, nekem az egyetlen, ami bevált. Az erősebbet használom már a kezdetek óta, általában csak célzottan, de ha eldurvul a helyzet, akkor képes vagyok éjszakára az egész arcomat bekenni vele, de csak vékonyan, ez fontos. Kezdetben nagyon kiszáradhat tőle a bőr, plusz fényérzékenyít is, ezért különös figyelmet kell mellette fordítani a hidratálásra és a fényvédelemre, de szerintem minden pepecselést megér a végeredmény. Gyógyszertárban juthattok hozzá, 2000 forint környékén. Szintén a Krémmániát ajánlom további információért.

Összességében az arcápolással kapcsolatban szeretek mostanában már a legkevesebbet kísérletezgetni, mert sikerült elérni egy olyan szintet, ahol nem igazán van túl sok gondom a bőrömmel, ezt pedig nem szeretném elrontani egy esetleges mellényúlással. Meg kell jegyeznem azonban, hogy fogamzásgátlót szedek, és számomra az hozott igazi javulást. Mostanában ismerkedem a kémiai hámlasztással, de még nincs kiforrott véleményem, ezeket a termékeket viszont bátran ajánlom :)

6 megjegyzés:

  1. A mi telepátiánk kezd kóros lenni: vázlatként, a fényképekre várva van egy bejegyzésem „Öt örök kedvenc” címmel. Engedélyt adsz rá, hogy megtartsam a címet, vagy találjak ki valami mást? :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeeeee :DDDD Persze, tartsd meg, ez nagyon vicces :D

      Törlés
  2. A Bioderma víz nálam is fontos. Most pumpásat vettem, soha többet, nem lehet csak úgy lenyomni, mert fröcsköl, lassan kell és kb. négyszer, hogy ázzon a korongvatta. Szemsminket is vele mosok le, egyedül az nem csípi az én szememet sem. Inkább spórolok máson, de ez kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elkezdenék próbálkozni, elszórnék egy csomó pénzt amúgy is, a termékek meg a nyakamon maradnának :D

      Törlés
  3. A Hada Labo lotionjét én is nagyon szeretem. Én kapásból a 170ml-eset vettem meg. :D Napi kétszeri használattal kb egy évig elég.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nem tudom mikor vettem, de valamikor nyáron, és azt hittem, hogy mostanra simán ellocsolom, de nem :DD

      Törlés