2016. november 5., szombat

Tényleg megéri?! | Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief hidratáló krém

Viszonylag gyorsan követi egymást a sorozat első két része, aminek mindössze annyi az oka, hogy a Nars alapozót és a következőkben bemutatásra kerülő krémet szinte egyidőben rendeltem. A Clinique márka korábban nem igazán keltette fel különösebben az érdeklődésemet, anno csak a három lépéses programjukról hallottam. Aztán 1-2 éve főként a Krémmánia hatására egyre többször jött szembe velem a Moisture Surge hidratáló, számtalan véleményező a kedvenc arckrémjeként aposztrofálta, ezért nagyjából már múlt tél óta kerülgettem, és végül nyár végén beadtam a derekam.


A csomagolás letisztult és elegáns, ez a Clinique majdnem összes termékére igaz. A tégely vastag műanyagból készült, aminek kifejezetten örülök, mert így biztos nem esik áldozatául a bénaságomnak. A belenyúlkálós megoldás talán annyira nem praktikus és higiénikus, de mivel csak itthon nyúlok bele - természetesen tiszta kézzel -, ezért nem okoz különösebb problémát. Régen korlátozott ideig létezett egy tubusos verziója, szerintem sokan örülnének neki, ha visszahoznák.


A krém illata kellemes, gyümölcsös jellegű, de nagyon enyhe, felkenéskor csak minimálisan érezhető, ugyanakkor az összetevői között nincs parfüm. Állagát tekintve zselés, könnyű, kicsit szilikonos állagú, ennek köszönhetően szuperül hűsít és rendkívül gyorsan, szinte pillanatok alatt felszívódik. A benne található összetevőkről részletesen Wishes írt egy szuper elemzést, éppen ezért most nem is untatnék senkit ezzel, olvassátok el, ha kíváncsiak vagytok rá :) Az én bőröm nagyjából normál, néhol vízhiányos, így nincs szükségem olyan extra ápolásra, mint mondjuk egy kifejezetten száraz bőrű lánynak, az eddigi arckrémjeimnél azonban bizony előfordult, hogy még napi használat mellett is hámlott az orrom vagy a homlokom. Jelentem, amióta ez megvan, eme probléma szinte teljesen megszűnt, pedig az utóbbi hónapokban állandóan beteg voltam és rengeteget fújtam az orrom. Hatékonyan hidratál, és bár csak este kenem fel, az állaga miatt smink alá is el tudom képzelni, hogy működne.


Notinoról rendeltem a 30 ml-s kiszerelést akciósan 4000 forintért, de idén tavasztól a márkaboltokban és parfümériákban is a korábbi 7400 forinthoz képest jóval olcsóbban, 5700 forintért juthattok hozzá a legkisebb kiszereléshez. Kapható még 50, illetve 125 ml-s változatban, ami tényleg egy életre elég lehet, mert a legkisebbet 3 hónapja használom minden nap, és még a felénél sem tartok.

Ha a fenti kérdésre szeretnék válaszolni, akkor véleményem szerint igen, függetlenül attól, hogy a drogériák polcain, sőt eBay-en az ázsiai márkák között is találni nagyon jó hidratálókat olcsóbban. Nyilván nem állítom, hogy nem fogok soha többet mást kipróbálni, de valószínűleg újra fogom venni, hogy mindig legyen belőle itthon. Összességében elégedett vagyok, abszolút hozta a szintet, pedig ezzel kapcsolatban is igen magasak voltak az elvárásaim.

4 megjegyzés:

  1. Szia Kami!
    Sokszor gondolkodtam már rajta, hogy mennyire mérvadó egy termékről, hogy mennyire népszerű a Krémmánián (vagy máshol)? Én elég szkeptikus típus vagyok, meg csak akkor vásárolok valamit, ha az előző elfogyott, sőt, sajnos (vagy nem?) mindig utólag (vagy akkor sem) nézem meg, hogy pl a Krémmánia mit mond az adott cuccról. De én arra gondoltam, hogy lehet, hogy a sok pozitív megjegyzés gerjeszti egymást, trendi lesz szeretni bizonyos terméket. Legalábbis volt olyan holmi, amit megvettem, utána láttam, hogy 3 csillagot kapott a Krémmánián, én meg nagyon szerettem. A felmagasztalt BB krémet viszont utáltam. De mondjuk Te ezzel a tesztel most pont rácáfoltál erre. :) Szóval, szerinted mennyire lehet alapozni ezekre a véleményekre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy nagyon jó kérdés. Én általában ha valamiről Krémmánián sok vélemény van, és felkelti az érdeklődésem, szinte az összeset elolvasom, de igazán azokat figyelem, ami alapvető tulajdonság, és nem az, hogy kinek mi a személyes preferenciája. Pl. egy arckrémnél nem annyira érdekel, hogy ki lett tőle pattanásos, mert ez tök egyéni, de ha nem szívódik be gyorsan, és többen megemlítették már ezt, mint probléma, akkor lehet, hogy elgondolkodom rajta, hogy kell-e nekem. Ha valamit csak úgy megveszek anélkül, hogy utánaolvasnék, inkább addig rá sem keresek, amíg tényleg ki nem próbáltam, mert ha rossz értékelést kapott, akkor nekem is elmegy tőle a kedvem, ha meg jót, akkor lehet, hogy csalódni fogok, ha nekem nem tetszik esetleg. Mellé én azért utána szoktam még olvasni a dolgoknak blogokon is, de alapvetően azért megbízhatónak tartom, a legtöbb dolog, amit Krémmánia miatt vettem, bejött :)

      Törlés
  2. Jó lehet, de nekem zsíros a bőröm, szóval max. éjjelre használnám. Viszont örülök az ilyen teszteknek, mert ha megszűnne a Schaebens, amit használok, ez jó lenne helyette. Az üvegektől engem a hideg ráz, főleg a súly miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha belegondolok, hogy nappalra kéne krémet kennem magamra, hajjaj :D

      Törlés