2016. október 11., kedd

Teszt | NYX Soft Matte Lip Cream

Mivel már publikus a hír, hogy november 4-én nyit az első magyarországi NYX üzlet az ALLEE bevásárlóközpontban, ezért pont itt az ideje, hogy írjak a birtokomban levő - egyelőre még csak - két Soft Matte Lip Cream-ről. Nagy kedvencem a márka, ez pedig egy tipikusan olyan termékük, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, szerelem volt első próbálkozásra.


Mint már említettem, két szín van a birtokomban: az Athens, amit Magdinál nyertem, és a Transylvania, amit rendeltem. A csomagolás színe szinte teljesen megegyezik a valódi színnel, így ha többet birtoklunk belőle, akkor sem okoz problémát a megkülönböztetésük. Apróság, de én imádom, hogy a kupakjuk matt tapintású, olyan jó fogdosni :D Az applikátor nem túlságosan "szőrös", és viszonylag rövid is, így precízen lehet vele dolgozni, ami főleg a sötétebbnél fontos. Az illatuk enyhén vaníliás, de felkenve már nem érezhető.



Mindkettő nagyon krémes és pigmentált, és rendkívül könnyű velük dolgozni. Állag tekintetében habosnak mondanám őket, éppen ezért könnyebben boldogulok velük, mint a vizesebb állagú folyékony rúzsokkal. Az Athens akár már egy rétegben is tökéletes, a Transylvaniából a sötétsége miatt érdemes száradás után még egy - vagy akár kettő - réteget felvinni, hogy ne legyen fontos. A száradás után fontos momentum, különben előfordulhat, hogy nem lesz túl szép a végeredmény. Már a nevükből is sejthető, lemattulnak, és itt jön az első nagy pozitívum: egyáltalán nem ragadnak, és a púderes hatás mellett olyan érzetet kölcsönöznek, mintha semmi nem lenne az ajkainkon. A másik erényük a tartósság, micellás vízzel is alig lehet őket leszedni, az Athens esetében napközben szinte el is felejthetjük, hogy rajtunk van, a Transylvania esetében én rá-ránézegetek azért, de az ivást mindkettő hiba nélkül bírja. Evés után én újrakenném őket, de csak mert képtelen vagyok a rúzsomra odafigyelve táplálkozni.


Athens
Transylvania
34 árnyalatban kapható, én Feelunique-on vettem, ahol 8 ml terméket kapunk 7 euróért, ami nagyjából 2200 forintnak felel meg. Úgy tippelem, hogy itthon olyan 2500-3000 forint körül árulják majd, de természetesen amint megnyit a bolt, frissítem a pontos infóval. UPDATE: 2300 forintba kerül az Alleeban.

Összességében csak ajánlani tudom őket, én heti rendszerességgel hordom főként az Athens árnyalatot, annyira kellemes és egyszerű a viseletük, egészen biztosan bővülni fog még a kollekcióm belőlük :)

8 megjegyzés:

  1. A sötét brutálisan jól áll! *.*
    Nézd majd meg a Sleek Matte Me-k közül a Vino Tinto-t. Most vettem meg a hétvégén és szerintem Neked is jól állna! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ^^ Mire pénteken eljutottam a Müllerbe, addigra azokból már csak rózsaszínek meg pinkek voltak, persze teszter nélkül mind, úgyhogy még várat magára, hogy megnézzem őket :DD Jó mérges is voltam, mert direkt emiatt mentem abba a Müllerbe, de hát...:D

      Törlés
  2. A nude színek nekem nem jönnek be ebből a vonalból, de a sötétek... ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén, én nem is annyira néztem a világosakat :DDDDDDD

      Törlés
  3. A Transylvania nagyon dög és hihetetlen jól áll *-*

    VálaszTörlés
  4. De brutál jól áll a Transylvania *.* És pacsi, hogy ilyen szépen fel tudtad vinni, nekem sokáig kellett gyakorolnom, mire nem lett foltos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok szenvedés árán, de sikerült :DDD Egyébként persze kamerán kívül azóta sem megy rendesen :D

      Törlés