2016. szeptember 1., csütörtök

Augusztusi kedvencek | 2016

Ez a hónap méltó lezárása volt a nyárnak, igyekszem is kihasználni még ezt a maradék fél hetet, de hogy őszinte legyek, én már javában az őszt várom. Na nem az egyetem miatt, bár szerencsére erre a félévre viszonylag jó órarendet sikerült összeállítanom, több szabadidőm lesz, és végre nem este nyolcra fogok hazaesni. Ugyan augusztusnak csak töredékét töltöttem itthon, mégis összegyűlt jópár kedvenc mindenféle kategóriában, nézzük is, mik voltak ezek!


Úgy tűnhet, hogy augusztusban semmi mást nem csináltam a fürdésen kívül, mert rögtön négy kedvencem is lett ezen a fronton. A Balea Meeresrauschen tusfürdő az egyik legjobb, amit valaha próbáltam a márkától, de nem is meglepő, hiszen mentás-lime-os, amivel engem azonnal le lehet venni a lábamról. Napokig kutattam a Balea Zuckersüß tusfürdő után, de mivel limitált, pillanatok alatt elkapkodták a polcokról, azonban anyukám talált még és jól bevásárolt belőle nekem. Amennyire émelyítőnek találom a vaníliás vagy kókuszos termékeket, annyira odavagyok a pillecukros-vattacukros édes illatokért, és valószínűleg minden évszakban előkerül majd nálam. A Nivea tusolóhabot rengeteget használtam, mert bizarr, de mégis jó érzés egy nagy adag habbal fürdeni, lehetne több márkának is ilyenje. Előkerült az Yves Rocher mandarin-citrom-cédrus testradír, ami után a testápoló is elhagyható, és isteni az illata. 


Mint a legtöbb ázsiai termékről, a Hada Labo Arbutin Whitening Lotion-ről is Vikinél olvastam először, és a poszt elolvasása után rögtön megrendeltem belőle egy pici, 30 ml-s kiszerelést. Állagra olyan, mint a víz, de amióta használom, egyetlen darab pattanásom, vagy bármi ilyesmim nem volt, olyan tökéletes az arcbőröm, hogy csak ámulok. Ezek után tuti, hogy újrarendelem, plusz a márka többi termékét is szemügyre veszem, mert komolyan leesett az állam. Nyáron mindig alapdarab nálam az Etude House Proof 10 szemhéjalap, aminél jobbat még nem találtam. A Maybelline Fit Me korrektor, lányok...nem akarok róla leírni most mindent, mert nemsokára érkezik a részletes bejegyzés, de zseniális. Szinte egész hónapban egyedül a már jól bevált Rimmel Lasting Finish púderalapozót használtam, méghozzá simán púderként, mert valahogy annyira jól bírta a meleget, és olyan tartós volt rajtam, mint eddig soha. Végezetül szót ejtenék a kedvenc ajakra való termékemről, ami a Rimmel Kate Moss rúzsok 109-es árnyalata volt, ami egy élénk narancsos piros, Szigeten is többszor hordtam. Pannitól "örököltem", és milyen jól tette, hogy elhozta nekem, ugyanis teljes a szerelem!


Új mániáim az Iparfümérián kapható Kringle miniviaszok, amikből egyelőre még csak nyári illatokat birtokolok, de az elkövetkező hónapokban egészen biztos, hogy nálam landol még jópár, annyira odavagyok értük. Drágábbak, mint a Yankee Candle tartok, cserébe viszont nagyobb mennyiséget kapunk, és a csomagolásuk visszazárható, ami külön öröm számomra. A Strawberry Lemonade-t külön kiemelném, mert nem bírok betelni vele. 


Egész nyáron végigkísért, de főleg augusztusban kattantam rá a Pokémon Go-ra. Tudom, már a csapból is ez folyik, és valószínűleg a legtöbben unjátok, vagy akár utáljátok a dolgot, de mit mondhatnék. Már azelőtt letöltöttem, mielőtt hivatalosan kijött volna, és azóta is imádok sétálgatni a városban, gyűjteni a Pokemonokat, fejleszteni őket, tojásokat kelteni, szinteket lépni. Na meg hát persze az a generáció vagyok, akik minden hétvégén reggel ültek az RTL Klub előtt, és nézték az animét.

Rita mutatta nemrég Magyarósi Csaba YouTube csatornáját, én pedig annyira ráfüggtem, hogy néhány nap alatt a legtöbb videóját végignéztem egy ültő helyemben. Vannak nála utazós-városbemutató vlogok - egyébként az Egy nap a városban blog félig az ő nevéhez fűződik, nem csoda, hogy ennyire jó, odavagyok azért az oldalért -, gasztro téma, tech dolgok, meg minden egyéb. Haláli a stílusa, és rettentő minőségi, mindenképpen nézzetek rá, ha szeretitek az ilyesmit.


Filmként egy nagyon-nagyon, de tényleg nagyon régi kedvencemet említeném, ami egy az egyben a gyerekkorom, méghozzá az Apád-anyád idejöjjönt. Valamelyik délután adták, és bár már legalább ezerszer láttam - anno még videokazettán is megvolt, a tv-ből felvéve -, odaragadtam elé. Aki nem ismerné, egy ikerpárról szól, akiket a szüleik külön neveltek fel, egy nyári táborban mégis találkoznak, nehezen, de összebarátkoznak, és helyet cserélnek, hogy felfedezhessék a családjuk azon részét, akiket nem ismernek. Persze van tovább is, de nem spoilerezek. Kicsit A két lottira hajaz, csak sokkal jobb, mert Lindsay Lohan egyszerűen tündéri. Ja, és ezen a filmen felbuzdulva vágtam egyszer magamnak frufrut alsóban.

Ebben a hónapban volt Olimpia, Sziget - amiről a beszámolót ide kattintva olvashatjátok el -, rengeteg további koncert és program, szóval hazudnék, ha azt mondanám, hogy unatkoztam. Sajnos a lányokkal nem sikerült találkozót összehoznunk, de szeptemberben bepótoljuk!

Kedvenc zenék:
Biffy Clyro - Howl
Editors - A Ton Of Love
A Day To Remember - Bullfight
Kaiser Chiefs - Hole In My Soul
Passenger - Anywhere
Oasis - Don't Go Away
Oasis - Don't Look Back In Anger
Memphis May Fire - Carry On
Memphis May Fire - Speechless

4 megjegyzés:

  1. most került be ebayen a wishlistembe ez a hada labo termék, mert a benton márka cuccai, amiket alapból használok, aránytalanul megdrágultak. a zucker suss tusit én is néztem, és nálunk vidéken egy hete még tele volt vele a dm, de végül nem varázsolt el annyira, nem hoztam el. a fit me egy álom, nagYon imádom, ahogy a rimmel púderalapozót is :) a film pedig nekem is nagy kedvencem volt gyerekként :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor eléggé sok közös kedvencünk van, örülök, hogy másnak is beválnak, amiket szeretek :))

      Törlés
  2. Ez a Pokémon Go mánia csak engem nem ért el valamiért, pedig még a telefonomon is itt van. Van hat pokémonom, és én elégedett vagyok magammal. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon sok ismerősöm van, aki abbahagyta, vagy egyáltalán le sem töltötte, de én brutál hardcore módon tolom már július eleje óta :D Majd talán egyszer megunom...:D

      Törlés