2016. május 20., péntek

Teszt | Uniq One Care Cleansing Balm

Hajmániásként mindig figyelemmel követem a külföldi újdonságokat, és az egyik dolog, amit igazán hiányolok az itthoni felhozatalból, azok a cleansing conditionerek. Igen, ez a termékcsoport itthon annyira ismeretlen, hogy magyar elnevezése sincs, talán tisztító balzsamnak lehetne fordítani. Ezek gyakorlatilag hidratáló termékek, amik mellé nem kell sampont használni, így időtakarékosak. Rengeteg márka gyárt már ilyeneket külföldön a Herbal Essencestől a Pantene-en át a L'orealig, de ezek szállítással együtt elég drágák, így sosem vettem rá magam, hogy kipróbáljam őket. Az Uniq márkát korábban nem ismertem, egy fújós balzsam miatt kerestem rájuk, és láttam, hogy Iperfümérián lehet kapni. Az oldal böngészése közben vettem észre, hogy létezik kis tasakos kiszerelésben cleansing balmjuk, a legközelebbi rendelésnél be is dobtam kettőt a kosárba, és nagyon örültem, hogy végre hozzájutothatok valami ilyesmihez.


A tasakos minták nem a kedvenceim, mert általában a bennük levő termékmennyiség két teljes használatra már nem elég, egyre viszont sok, és pepecselős kiimádkozni a krémet a csomagolásból. Ennél is ezt tapasztaltam, pedig az én hajam derékig ér, ezért szerintem rövid hajra bőven elég lehet a tasak fele. Az állaga olyan, mint egy pakolásé, amit ezesetben a tövekre is felkenhetünk. Az utasítás szerint alaposan masszírozzuk a nedves haj teljes hosszába, majd 1-2 percig hagyjuk fent, végül alaposan öblítsük ki. Nem habzik fel - semmilyen fajta szulfátot nem tartalmaz -, ez kicsit furcsa volt, őszintén nem hittem benne, hogy valóban tiszta lesz tőle a hajam. Már lemosáskor éreztem, hogy finom puha, de nem mertem konklúziót levonni száradásig. Egyébként elég mesterséges, fodrásszalonokra emlékeztető illata van, ami nem a legkellemesebb, de szerencsére nem marad meg tartósan.
Izgatottan vártam a szárítás és formázás pillanatát, hogy szembesüljek a végeredménnyel. Meglepetésemre ugyanaz a friss érzés fogadott, mint bármilyen samponos hajmosás alkalmával, a pakolások által nyújtot hidratáltság és puhaság érzésével karöltve. Elvileg hővédő hatása is van, bár nem tudom ez mennyire érvényesül, ha úgyis lemossuk. Megkönnyítette a kifésülést, szép fénye lett a hajamnak, és ezt mindössze egyetlen lépésben.
Mint már említettem, Iparfümérián 20 ml-s tasakos kiszerelésben kapható, darabja 490 forint. Megnéztem, külföldről különböző kiszerelésekben rendelhető, a legkisebb 350 ml, és 4-5 ezer forint környékén mozog legolcsóbban.

Egészen biztosan fogok még rendelni, mert utazások vagy sietős napok alkalmával hatalmas segítség, főleg, hogy a végeredmény semmivel sem marad el egy többlépéses "pamperingtől". 
Ti kipróbálnátok? Volt már szerencsétek bármilyen cleansing conditionerhez?

8 megjegyzés:

  1. Nekem most valami teljesen újat mutattál, örülök, hogy be mutattad ezeket az Uniq cleansing conditionereket. ^^ Szerintem nagyon hasznosak, főleg egy utazás alkalmával, amikor az ember lánya minde félét csomagol magával. Ezekkel biztos kiküszöbölhető a bőrönd válság :)
    Ha rendelek az Iparfümériáról biztosan emlékezni fogok a posztra, köszi hogy megírtad! :

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is beszerzek még párat nyárra, az biztos, jól fog jönni :D Nagyon szívesen, örülök, hogy hasznos volt :)

      Törlés
  2. De jó, ez nagyon tetszik a leírásod alapján! Nem zsírosodik tőle jobban a haj egyébként?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tapasztaltam, meg is lepődtem :D Olyan kis könnyed légies lett, hogy csak néztem :D

      Törlés
    2. Király, akkor felírom a wishlistemre :D Kösziii

      Törlés
    3. Attól félek, hogy most mindenki megrendeli a hatásomra, aztán kiderül, hogy senkinél sem működik, csak nálam :DD Majd jelezzetek, hogy milyen! :D

      Törlés
  3. Na jóóóó, nekem is ki kell próbálnom. :D
    Remélem beválik majd nekem is, mert utazásokkor nagyon jól jönne, ha kevesebb flakont kellene bezsúfolni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?! Életem helytakarékossági praktikája :D

      Törlés