2016. május 4., szerda

Internetes pénzkeresés | JTN Panel pontbeváltás sztori - 1. rész

Ujjongtam nektek a Facebook oldalamon pár hete, hogy a JTN Panel nevű piackutató oldalon összejött az 1000 pontom, ami a minimum beváltási limit, sőt, sokan a regisztrációtokkal segítettetek is benne, hogy meglegyen. (Emlékeztetésképp, 1 pont = 7,6 forint, tehát 1000 pont esetében 7600 forintról beszélünk.) Még aznap elindítottam pontbeváltást az erre való fülön, két lehetőség van: PayPal vagy Skrill, ami gyakorlatilag egy hasonló internetes fizetési felület, azt hiszem leginkább szerencsejátékozásra használják, de megmondom őszintén, hogy ezelőtt még sosem hallottam róla. Amikor rámentem a PayPal lehetőségre, írták, hogy valamiféle technikai probléma miatt 45 napra növekedett a kifizetés időtartama, viszont Skrillen továbbra is két hét alatt jóváírják. Regisztráltam is egy fiókot, ingyenes, és ugyanúgy átutalható mezei bankszámlára az egyenleg, eddig teljesen rendben is volt a történet. 
Szépen türelmesen kivártam a két hetet, de még ezelőtt elkövettem azt a hibát, hogy felmentem az JTN Panel Facebook oldalára, ahol olyan kommentek áradata fogadott, hogy hetek óta várnak, nem történik semmi, nem írnak vissza nekik, satöbbi. Találtam egy magyar nőt, akit ugyanakkor gond nélkül kifizettek, privátban váltottunk néhány üzenetet, megnyugtatott, hogy nála minden rendben volt, írjak e-mailt, ha nem érkezik meg az összeg a két hét lejártáig. Többen írták, hogyha Facebookon írok, akkor ott gyorsabban lebonyolítható a dolog, így is tettem, de választ ezen a platformon azóta sem kaptam. Írtam e-mailt mind a magyar, mint a nemzetközi kapcsolatra, előbbitől a szimpla sablonszöveget válaszolták, ugyanazt, amit az oldalon is elolvastam már (a PayPalen technikai hiba, Skrillen két héten belül, blabla), az angol nyelvű válasz e-mail már informatívabb volt, ott megírták, hogy mikor rögzítették a pontbeváltást, és hozzátették, hogy van egy kis késés a kifizetésekben, de dolgoznak az ügy mielőbbi megoldásán. Hozzáteszem, hogy azóta is amúgy kapom a felméréseket, a profilomban nem változott még az egyenlegem, mintha mi sem történt volna - viszont a magyar nő írta, hogy neki sem volt semmi jele sokáig, hogy bármi is történt volna, visszaigazolást nem küldtek, hogy fogadtuk a kérelmet, valami, egyszer csak átváltottak a pontjai, és kész.
Még várok, nem szeretnék 1000+ pontot veszni hagyni, és ha bármi változás lesz, megírom, innen is az 1. rész elnevezés a címben. Nem segít persze, hogy a Facebookon páran folyamatosan uszítják a népet, és olyan kommenteket írkálnak, hogy az egész átverés, meg nem fognak kifizetni és 6 hete várnak a pénzükre...én most tartok a 3. hétnél egyébként. 

Egyébként Globaltestmarketen ismét összejött az 1000 pontom - napra pontosan 9 hónap alatt gyűjtöttem össze újra ennyit -, már be is váltottam őket minden fennakadás nélkül, várom a csekket. 

19 megjegyzés:

  1. Nekem is feltűnt, hogy valami nem stimmelhet a JTN-el, mert több mint egy hónapja nem kaptam kérdőívet, holott előtte hetente egyet legalább küldtek, ha nem kettőt. Nekem mondjuk még messze volt az 1000 pont de remélem, hogy te megkapod érte a pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetően itt is úgy válogatnak, hogy igazságos legyen, szóval ne az történjen, hogy valaki minden kérdőívet megkap, más meg semennyit, szóval lehet, hogy most ezért kapsz kevesebbet, mert nálam meg folyamatosan jönnek azóta is, nem is értem. A Marketagent viszont tényleg nem csinál semmit hónapok óta, a pontjaimat sem írják jóvá, nem pont a JTN-ről gondoltam volna, hogy probléma lesz :(

      Törlés
  2. Nekem most a MOBROG jön be nagyon! Egy héten 2 kérdőívet küldenek, szépen gyarapszanak a pontok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam most Mobrogék kicsit leültek, de remélem hamarosan azért aktivizálják magukat.

      Törlés
  3. Az év elején a jtn és global orrba szájba küldték a teszteket, nem győztem kitölteni. Most meg alig valami csöpög az esőn kívül.. :)
    Majd 800 pontom van a jtn-en... Nem is értem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez ilyen amúgy, szerintem lesz órám egyébként a piackutatásról valamikor a következő félévek során, szóval akkor majd tudni fogom, hogy hogyan működik ez így :D

      Törlés
  4. Én nemrég csatlakoztam a JNT-hez, ma jött az a kérdőív, amivel megvan az 1000 pont...de, nem lehet belépni sehogyan sem az oldalra.....azt jelzi, hogy a webhwly nwm elérhető. Pedig végigzongoráztam az összes lehetőséget

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hiba nem a te készülékedben van, én is ezt látom. Úgy tűnik, hogy lejárt a domainjük, remélhetőleg hamarosan megoldódik, mert a nem magyar oldalak viszont működnek ugyanúgy.

      Törlés
  5. 2019.nov. igényelt összegeket egyik családtagom sem kapta meg. Weben jelentettem, erre emailre üzenték, hogy nem vagyok regisztrálva. Belépni egyikünk sem tud, elfelejtett jelszó kérő sem működik. Oda a lóvé.

    VálaszTörlés
  6. Én 2019. december 06-án váltottam be a pontjaimat. Vissza is igazolták még aznap. Azóta sem kaptam meg a pénzt. Reklamáló e-mailjeimre csak igérgetés volt a válasz. Eltelt három hónap és pénz sehol. A magyar internetes oldalra már egy hete nem lehet belépni. A bolgár oldalon is próbáltam belépni, de nem enged.Kérdőíveket kapok. Van más is rajtam kívül aki így járt a JTN-el ?

    VálaszTörlés
  7. Jó napot!

    2020. Január 7-én kértem ki a negyedik kifizetésem (korábban 45 nap volt a legkevesebb, de előfordult, hogy 2-3 hónap alatt fizettek).
    Februárban kétszer váltottam velük levelet, azt ígérték legyek türelemmel, majd a JTN research oldalra is írtam és levelet is küldtem, másnapra nem volt magyar felület, furcsa az összes többi oldal létezik (angol, lengyel stb) csak a magyar felület lett elérhetetlen. Mivel csak a nyelv változik, így az idegen felületről is be kéne tudni lépni, de mintha sose lettem volt ott tag.
    A paypal fiókon belül lehet kérni pénzigénylést, két cím állt rendelkezésre, mivel korábban onnan küldték a pénzt. Elküldtem Danyo Dimitrovnak és a jtnservice címre is a 7600 forintos követelésem, a paypal visszaigazolta, de azóta sincs semmi.
    Pár napja levelet írtam egy olyan oldalnak ami internetes csalássokkal foglalkozik, tudom semmit nem érek vele, de megpróbáltam. Az egyik oldalra leírtam kik ezek az emberek, de a kommentem nem engedték megjelenni. Pedig a csalást és az emberek becsapását minek lehet nevezni.
    Na és tényleg nekem is jött egy felmérés, amiből egyből kidobott.
    Szóval Paypal. Küldés és kérelem. Igénylés. ddimitrov@jtnresearch.com
    service@jtnpanel.com utána pedig beírni az összeget, én a 7600 forintot írtam, hiába az utóbbi időben 24 eurót küld.
    Az oldal valószínűleg teljesen átment csalóba, jó lenne őket megállítani, de erre csak az alkalmas aki nagyon jól beszél angolul és jártas az internetes jogorvoslatokban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a címeket, ma írtam mindkettőre. Remélem, lesz valami pozitiv eredmény.

      Törlés
  8. Ezt a levelet küldtem két jtn mail címre, miután többszöri paypal pénz igénylésemre se reagáltak.
    Tudom semmire se megyek vele, és 100%, hogy ez az oldal nekünk Magyaroknak nem fog fizetni, de nem fogom annyiba hagyni. Valószínűleg hétfőn megteszem ezen oldalakon a bejelentéseket.

    "Jó napot!

    Ha továbbra se fizetik ki a pénzem. Jelenteni fogom önöket nemzetközi fórumokon vagy megteszem a bejelentést a Magyarországi rendőr-főkapitányság felé.

    Mindennek van határa, Magyar emberek százait csapták be.

    https://www.europol.europa.eu/report-a-crime/report-cybercrime-online
    http://www.police.hu/ugyintezes
    http://www.police.hu/hu/ugyintezes/szerv/orszagos-rendor-fokapitanysag/nemzetkozi-bunugyi-egyuttmukodesi-kozpont"

    VálaszTörlés
  9. Lehet, hogy ebből rendőrségi ügy lesz, többet nem írhatok.
    Ma is küldtek egy felmérést, ami belekezdtem, de kiléptem. Ezek tényleg ennyire gazemberek?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A három hónapja igényelt kifizetést nem küldik. Kérdőívek jönnek. Reklamáló e-mailekre nem válaszolnak, magyar web oldal nem elérhető. Ez továbbra is a helyzet.

      Törlés
  10. A fentebb említett fenyegető levelemre ezt kaptam.


    "Köszönjük levelét és hogy tagja a JTN Panelnak!



    Amennyiben Ön kapott megerősítő emailt a pontok beváltásáról, avagy manuális beváltást ígértünk Önnek a kifizetés folyamatban van.

    A kifizetések késnek technikai hiba miatt. Aktívan dolgozunk a hiba elhárításán.



    Szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért, amint elhárul a hiba, meg fogja kapni az Önnek járó díjat.



    Köszönjük megértését és türelmét!





    Üdvözlettel,



    Virág

    JTN Panel"

    VálaszTörlés
  11. Jelentem bejön az oldal, a pénz azonban még mindig sehol.
    Korábban jeleztem a problémát egy internetes oldalnak, erre ők átadták a rendőrségnek. Mi történik, a rendőrség az én lakcímemet akarta. Többé az életben nem jelzem senki felé, hogy egy nemzetközi oldal magyarok százait csapja be. Megadtam minden linket, a tényeket, erre engem akarnak belekeverni.
    Ha valami csoda történik, és kifizetnek, szerintem az oldal felejtős.

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!

    Megkaptam a pénzt. Most érkezett a mail címemre a paypaltől, hogy 21,5 eurót küldött a JTN Research. Gyorsan be váltottam és kikértem számlára. 7558 forintot tudtam kikérni, gondolom hétfő reggel már a számlámon lesz.

    Ez a volt a negyedik kifizetésem 2020. január 7-én kértem ki, és most április 4-én érkezett meg. Ettől függetlenül az oldalt én örökre befejezem. Fenyegetőzni és jelentgetni kell az oldalt, hogy fizessen, és végül én érzem magam kellemetlenül, még nekem van bűntudatom, pedig nem kéne, hogy legyen. A lifepoints legalább 5 éve fizet és ott minden éven meg volt a 12-13 ezer forint. Az I-say is 5-6 éve rendesen fizet. A mobrogot és a marketagentet már évek óta komolytalannak tartom, hiába fizettek, idővel jelentéktelené váltak.

    Remélem ti is megkapjátok a pénzt így húsvét előtt, és a mostani járvány okán mindenkinek jól jön még ez a kis összeg is.

    VálaszTörlés
  13. Enis mar vagy 5szór irtam nekik mar 4honap eltelt es meg mindig semmi

    VálaszTörlés