2016. április 22., péntek

Mindennapi kedvencek


Arra gondoltam, hogy mostantól időről-időre megmutatnám, hogy mik azok a nem-sminktermékek, amiket nap, mint nap használok, és nem a fürdőszobában, hanem a kis asztalomon tartom őket, hogy mindig kéznél legyenek. Régebben csak ki voltak téve egyesével, de mivel gyakran helyezgetem át az asztalt fotózáshoz, ezért amíg nem találok jobb megoldást, addig egy Avonos dobozba pakoltam be mindent, hogy csak egy mozdulattal odébb lehessen helyezni.


Hajápolás fronton a samponon és a pakoláson kívül mindent a szobában tartok, és bár nem minden itt látható terméket használok naponta, heti 2-3 alkalommal biztosan előkerülnek. A Green Pharmacy Gyógynövényes hajerősítő elixirt minden hajmosás után közvetlenül a hajtövekre fújkálom. Még nem tudok róla túl sok mindent mondani, mert nemrég szereztem be, de egyelőre nem zsírosít, és a fejbőrömet sem irritálja. Iparfümériáról rendeltem, de a nagyobb Tesco áruházakban is kapható. Szintén hajmosás után nedves hajra szoktam használni a got2b Smooth & Chic Anti Frizz lotiont, amivel gyorsabban és könnyebben megy a hajvasalás, azonban mivel nem hővédő hatású, ezért mellé alkalmazom az Isana Intensiv 2in1 hővédő olajat, ami az egyik legnagyobb jelenlegi hajra való kedvencem, hihetetlenül puhává és könnyen kezelhetővé teszi, nem gondoltam, hogy ennyire be fog válni. Száraz hajra, formázás után általában a L'oreal Elseve Selymes Olajat kenem fel, hogy ne fogyjon olyan gyorsan a másik. A szárazsamponok mostanában mindig másmilyen, jelenleg az Isanát próbálgatom, ami nem rossz, de az illata miatt valószínűleg vissza fogok térni a Baleára. Fésűk közül még mindig a Detanglert használom, ami szintén Iparfümériás szerzemény, és írtam már róla külön.


Megtaláltam a szekrényben tavaly nyárról a La Roche-Posay termálvíz spray-t mini kiszerelésben, amit nagyon szerettem fújkálni, mostanában pedig ismét visszaszoktam rá. Az Avon Nutra Effects micellás víz "maradékát" Ramitól kaptam, hogy én is kipróbáljam. Nem rossz, lehozza a sminket, de csípi a szemem - pedig amikor először próbáltam, nem tapasztaltam ilyet. (Emellett természetesen még mindig a Bioderma a kedvencem, de annak a fürdőben a helye.) Említettem már, hogy botrányos állapotban volt a kézfejem az elmúlt hónapokban, ennek enyhítésére használtam a Neutrogena illatmentes kézkrémet, ami extra száraz bőrre való, és viszonylag sikerült rendbehoznia a helyzetet. Amíg nincsenek itt a hatalmas melegek, addig az Yves Rocher Plaisirs Nature bourbon vaníliás testápoló van bevetésen, egyszerűen i-má-dom. 


Dezodort aszerint választok, hogy hány órám van / meddig vagyok suliban, vagy éppen mi lesz a program. Mindig a három kedvencemet variálom, nem ritkán kombinálva őket. A Rexona Maximum Protection az abszolút bombabiztos megoldás, hatékonyságban utána következik a Secret, és végül a Garnier Mineral Ultra Dry. Nagyon szeretem ezeket, már bizonyítottak. 
Amikor megláttam a Balea dinnyés testpermetet, azonnal tettem is a kosárba anélkül, hogy utánaolvastam volna. Egyetlen hátránya, hogy nem tartós, én viszont még így is örömmel fújkálom magamra, ha éppen nincs kedvem egyik parfümömhöz sem. 


Hajgumik közül már szinte csak az Invisibobble-t használom, kapható a Müllerben és az Iparfümérián is párszáz forinttal olcsóbban. A Essence mini hajgumik fonáshoz jók, sajnálom, hogy kivonták őket. Nyugi, az előző évezredből származó csatot csak fürdéshez, meg itthonra hordom, eszem ágában sem lenne utcára ilyet a hajamba tenni :D

Remélem, hogy ezzel az új sorozattal sikerül majd olyan termékeket is megmutatni, amiket egyébként elfelejtenék, és maximum elfogytak között találkozhatnátok vele. 

9 megjegyzés:

  1. Láttam az Ebelinnek is vannak ilyen zsinór gumi szettje kb 1000forint környékén. Végül ott hagytam, egyszerűen nem hiszem, hogy egész nap tartaná a hajam, de ennyi pénzért lehet csak kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem Ebayes volt, de az mérföldekkel rosszabb, szóval azóta csak az eredetiben hiszek, hiába drágább :D

      Törlés
  2. A Got2b-t én is sokáig használtam, valóban kár, hogy nem hővédős, pedig az illata is nagyon jó és szép volt tőle a hajam. Az Isanát még nem láttam nálunk a Rossmannban :O :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár hónapja jöttek ki vele, egyszer nagyon leakciózták és akkor vettem, és milyen jól tettem! :D

      Törlés
  3. Na, utána fogok nézni, mert fogyóban van a hővédőm úgyis :D

    VálaszTörlés
  4. Nálam a fürdőben van minden, sminkelni meg kiülök a nappaliba tavasztól :)
    Isana olaj?? Meg kell néznem. Gyakorlatilag belevasalod az olajat a hajadba, előtte viszed fel? Nincs égett szag?
    Tangle utánzatom nekem is van, azóta csak azt használom. Deóból is csak egy Rexonám van, ami nem fogja meg a ruhát, de most veszek nyárra másikat, ami neked is van, dicsérik sokan.
    Otthonra én mindig csipeszelem a hajam, nem lesz tőle guminyomos a haj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt a fürdőben csak az fér el, amit fürdés közben használok, hát ha még foglalnám a helyet a többi cuccal...:D
      Nincs égett szaga, én is hallottam sok helyen ezt a hajvasalás előtt ne kenjünk olajat a hajunkra dolgot, de teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam, ráadásul ebben nincs denaturált alkohol sem, mint a legtöbb spray formátumú hővédőben. Vizes hajra viszem fel, hagyom megszáradni/megszárítom és utána vasalom.

      Törlés
  5. Szerintem nagyon hasznos lesz ez a sorozat, főleg, hogyha ilyen vegyes a felhozatal. Ez az Isana hővédő olaj felkeltette az érdeklődésemet, lehet, hogy kipróbálom. A L'Oréalnak én is pont ezt a hajolaját használom, és annyira megszerettem, hogy a Glamour-napokon az utánpótlást is beszereztem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most vettem egy Schwarzkopfot is, nagyon szükségem volt rá, tényleg :DDDD

      Törlés