2016. február 19., péntek

Teszt | After shave primerként?! - Nivea Men Sensitive After Shave Balm

Hozzám is eljutott az infó, miszerint újabban "mindenki" aftershave-et ken az arcára primer gyanánt, és mivel szinte bármilyen beauty hülyeséget hajlandó vagyok kipróbálni, nem maradhattam ki a buliból. A karácsony utáni nagy leárazáskor vettem egy Nivea féláras ajándékcsomagot direkt emiatt, a tusfürdőt pedig apának adtam, még így sokkal olcsóbban jöttem ki, mintha önmagában vásároltam volna meg. Ennek már másfél hónapja, azóta volt időm kitapasztalni, hogy mit tud, lássuk!




Véletlenül a Cooling változatot választottam, de ez is ugyanúgy alkoholmentes és sensitive jelzésű, mint a sötétkék cimkés társa, szerintem nem lehet köztük túl sok különbség. Enyhe férfias illata van, amit én valami furcsa oknál fogva kedvelek, felkenés után már nem érezni. Folyékony, kicsit géles állaga van, ami száradás közben minimálisan ragacsossá válik, valószínűleg ebben rejlik a lényeg. Glicerintartalma miatt fantasztikusan megtapadnak benne a termékek, plusz én azt is észrevettem, hogy optikailag simább bőrfelszínt kölcsönöz, ugyanakkor pórusösszehúzó vagy eltüntető hatást ne várjunk tőle. Az alapozó és korrektor szinte egybeolvad a bőrrel, és valóban tartósabbá is teszi a sminket, mert a reggel hétkor feltett pirosítóm és kontúrom még este nyolckor is a helyén volt. Mostanában a bombabiztos Catrice púderem ellenére is voltak problémáim az átfényesedéssel, és nem mondom, hogy ezzel teljesen matt marad a bőröm a nap végére, de jelentősen segített kitolni az újrapúderezés idejét. 
A csomagolást azonban meg kell említenem, mint negatívum. Elég furcsának találom, hogy az évek során, amióta ez a termék a piacon van, nem gondoltak még arra, hogy sokkal praktikusabb lenne egy pumpás flakon vagy kinyomós tubus, lehetőleg műanyagból, mert ez a bumszli üveg nem éppen felhasználóbarát szerintem.



Drogériákban 2000 forint környékén árulják a 100 millis kiszerelést, ami még így is nevetséges - tekintve, hogy egy átlag primer 30 ml környékén van - de az Ázsia Centerben, százforintosban, vegyesboltokban még ennél is olcsóbban hozzá lehet jutni.

Ha eddig csak gondolkodtatok a kipróbálásán, vagy még sosem használtatok sminkalapot, de szeretnétek egyet, akkor jó szívvel ajánlom, számomra nagyon bevált. 
Próbáltátok már ezt a trükköt?

12 megjegyzés:

  1. Engem úgy nem izgat, de ha nyáron is majd mindenki dicsérgeti (elképzelhetetlen), akkor tuti veszek egyet - meg egy pumpás dobozt, és átöntöm. Amúgy a legtöbb drogériás after shave ilyesmi dobozban van, és a férfiakat nem nagyon izgassa, szerintem ezért ilyen még mindig a doboz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, hogy apa sem panaszkodik kifejezetten a kiszerelés miatt, neki valószínűleg tök mindegy :D

      Törlés
  2. A 3. összetevő pattanásra hajlamos bőrűeknek nem a legjobb, amúgy nem jutna eszembe magamra kenni ilyesmit, nem tudom, ki próbálta ki először és milyen céllal, csak nem egy pasi, aki sminkel? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nekem hajlamos rá a bőröm, és semmi bajom. Valami amerikai YouTube-os lánynál jelent meg először, de én magyaroktól láttam már :D

      Törlés
    2. Nikkietutorials kezdte el :)

      Törlés
    3. Ja, igen, így már ismerős a neve, csak őt nem nézem :D

      Törlés
  3. Már vagy 2 hónapja használom és azt hiszem nem is lepődhettem volna meg jobban, hogy ez mennyire jó primer. Az átfényesedés kitolásában nekem is segített és az alapozóm lerobbanthatatlan, pedig én nap közben mindig nyúlkálok az arcomhoz. Nekem a másik van :)

    VálaszTörlés
  4. Én itt és most "hallok" erről először. :D De úgy érzem, én is tenni fogok vele próbát, mert sajnos nálam sem tartós az alapozó, elég zsíros a bőröm. Ha valóban nem hajlamosít pattanásokra akkor jó számomra is, mert sajnos sokszor azzal is gond van nálam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rajtam semmi sem tartós..:D Remélem, hogy nálad sem lesz semmi gond vele :)

      Törlés
  5. Hááát, én kétszer próbálkoztam az ember ilyen cuccával, de nekem olyan nagyon látványos változást nem hozott sajnos. Az meg küolön nem tetszik, hogy órákon át pasiszagom van ami elnyomja a parfümmet szinte. De örülök, hogy a többségnek beválik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg?:DDD Akkor most vagy az én orrom szokik hozzá gyorsan, vagy mindenkin máshogy marad meg az illata :D Mondjuk mások még nem panaszkodtak, hogy pasiszagom lenne :D

      Törlés