2016. február 9., kedd

Parfümteszt | Zara Turquoise Green

Mostanában valami megmagyarázhatatlan oknál fogva elképesztően ráfüggtem a parfümökre. Bármikor, ha bemegyek egy drogériába, muszáj megszagolnom párat, és nem volt ez másképp a téli leárazások alkalmával a ruhaboltokban sem. A Zaránál állandóan rotálódnak a jobbnál jobb illatok, amik alap áron sem vágnak földhöz, leárazva viszont tényleg elképesztően olcsók a minőségükhöz képest, és a Turquoise Greenbe első szaglásra beleszerettem.


A dobozáért odavagyok, matt türkizkék/menta, amin mindössze az illatjegyek vannak felsorolva. Az üvege tipikus Zara, szerencsére a kupak jól záródik. A csomagoláshoz hasonlóan a folyadék maga enyhén kékes, de nem fogja meg a ruhát. A szórófej nem porlaszt olyan szépen, mint egy drágább parfüm esetében, ráadásul fél pumpálásnyit sem lehet fújni vele, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy köpködne, vagy nehezen kezelhető.



Illatjegyei között megtalálható a bársonyvirág, cédrusfa, neroli, frézia, rózsa és fehér pézsma, mindezek ellenére én semmiféle virágosságot nem érzek, számomra kifejezetten friss és fanyar illat. Kifújáskor hajaz a Moschino Cheap & Chic I Love Love parfüm citrusosságára - amiről szintén lesz nemsokára teszt -, de annál sokkal harapósabb zöld illat, mintha már-már bazsalikomos lenne. Néhány perc elteltével ez az erőteljes növényesség visszahúzódik, és egy kis kókuszosságot kezdek kiérezni, amit mondjuk sehol sem említenek. Ahhoz képest, hogy eau de toilette, meglepően tartós, a bőrön is, de ruhákon még inkább. Előbbin jobban észrevehetőek az idővel kibontakozó édes jegyek, ruhán inkább citrusos marad.



Én a 30 milliset 2000 forintért vettem leárazva december végén, és azt hiszem, hogy csak ez az egy kiszerelés volt kapható belőle.

Ti próbáltatok már Zara parfümöket?

8 megjegyzés:

  1. Imádom a parfümjeiket, ez is nagyon tetszik. :) Most is szerepel kb 3 a kívánságlistámon. De lehet, hogy négy! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már nem merek bemenni a Zarába, mert attól félek, hogy kinéznék még egy csomót...:D

      Törlés
  2. Én nagyon szeretem a parfümjeiket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig abban a hitben éltem, hogy szinte senki sem tudja, hogy ilyen jó illataik vannak, mert sosem olvasok róluk :D

      Törlés
  3. En imadom a zara parfumjeit.itt hollandiaba nagy a kinaltat.otthon nem tudom.de ahhoz kepest h nem parfum nagyon tartos:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is egész nagy, meg is lepődtem, hogy ennyi illat van :)

      Törlés
  4. Én is imádom, főleg a Black változatát. Karácsony óta használom és már nem olyan sok van az üvegben, újra kellene már lassan venni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig attól félek, hogy mire újravenném, kivonják őket:DDD

      Törlés