2016. január 25., hétfő

Megbántam, hogy megvettem

Az aktuális csalódásaimat eddig rendszerint a kedvences bejegyzések végére suvasztottam be, de mivel szeretem a hasonló bejegyzéseket olvasni másoknál, úgy döntöttem, hogy időről-időre megmutatom azokat a termékeket, amik valamiért csalódást okoztak. Lesz olyan, ami abszolút használhatatlan számomra, de akad, amit azért elhasználgatok, csak másra/jobbra számítottam. 


Toni & Guy Casual Sea Salt spray: anno hatalmas népszerűségnek örvendett, a skóciai reptéren az utolsó néhány font aprómat erre mini kiszerelésre költöttem. Talán mintha minimálisan segítene megtartani a hullámokat, de cserébe elég ragacsos és sprőd tapintású lesz a hajam, ráadásul sokakkal ellentétben én az illatát sem kedvelem, ezért nem túlzottan nyerte el a tetszésemet, pedig sokat vártam tőle.

Garnier Fructis Densify Mass Maker hajformázó: ezt pont azért nem szeretem, amiért a hajlakkokat sem. Azt gondoltam, hogy szárazsamponként is beválhat, de sajnos tévedtem, inkább olyasmi, mint egy hajlakk. Egyébként kellemes málnás illata van, úgyhogy fixálásra, hajlakk gyanánt el fogom használni, de feleslegesen vettem meg.

Maybelline Baby Skin primer: a legnagyobb problémám vele, hogy idővel rájöttem, hogy ettől fényesedik át sokkal előbb az arcom, mint egyébként, emiatt pedig a sminkfixáló hatása sem érvényesül. Egyébként kellemes használni, szépen elterül rajta az alapozó és a korrektor, lehet, hogy másoknál semmilyen probléma sincs vele. Szerencsére féláron jutottam hozzá a Glamour napokkor.

Catrice Longlasting Brow Definer szemöldökfilc: az alap koncepció alapján úgy lehet vele kitölteni a szemöldököt, mintha szálakat rajzolnánk. Mivel nagyon vékony a hegye, ez abszolút meg is valósítható, a végeredmény mégis elég drámai, és sokkal tovább tart a kivitelezés, mintha ceruzával vagy porral dolgoznék. Lehet, hogy egy világosabb árnyalattal jobban járnék (az enyém a 030 Chocolate Brow'nie'), ezt már az erről készült tesztben is kifejtettem, de az eggyel világosabb pedig túl világos lenne nekem. Nem katasztrófa, de nagyon ritkán nyúlok hozzá, és nem is túl praktikus.

Manhattan Colour Splash folyékony rúzs: a 50R Soft Nude árnyalatban vettem meg, mert sok helyen olvastam róla, hogy mennyire szupertartós. Szintén volt róla teszt, és már ott is említettem, hogy nem igazán lehet építeni, és több helyen sokszor nem fogja meg a számat, ugyanakkor ahol igen, ott olyan tartós, hogy lemosás után is látszik. Ezen hibái miatt azóta szinte alig használom, mert nem szeretem tízpercenként ellenőrizgetni a sminkem, hogy a helyén van-e még.

Rival de Loop Young Nail Hardener körömerősítő lakk: meséltem már, hogy lemezesen törik a körmöm, bármit csinálok, erre kerestem megoldást, és reméltem, hogy majd segít rajtam. Könnyű felkenni, gyorsan is szárad, ám ezután jön a fekete leves: egy nap után az egész lakkréteg egyben válik fel, ezért nem sok haszna van. Szerencsére mindössze párszáz forintba került, de így sajnos még alaplakként sem tudom elhasználni.


Ezek lettek volna a számomra nem bevált termékek, írjátok meg, ha nálatok bevált valamelyik, vagy netán ti is befürödtetek vele :)

15 megjegyzés:

  1. Nekem is lemezes most az egyik körmöm, télen ez van. A hideg és a szél nem tesz jót. Másrészt meg nagyon-nagyon genetikus a dolog, egyik fiamnak papírkörmei vannak, pedig aztán van vitamin meg eszik is mindenfélét, a másik meg, a válogatós olyan erős körmökkel rendelkezik, hogy nem is mindegy, mivel vágom neki. Szerintem a színtelen gélréteg pont az ilyen körmökre való, persze csak ha foglalkoztat a dolog annyira, hogy rászánj időt és pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk anya is rágja a körmét, én is szoktam, bár már nem annyit, mert leszoktam róla, de előfordul. Én egyébként is irtózom mindenféle műköröm-zselé-géllakk dologtól, úgyis körülbelül egy óra után le akarnám szedni magamról, úgyhogy ez nem opció, maximum örülök azoknak a szerencsés pillanatoknak, amikor nem szakad be meg törik mindenfelé a körmöm :D

      Törlés
    2. Hát akkor ez a dolog kiesik, azért remélem, találsz egy csodaszert, mert eléggé fájdalmas a törés.

      Törlés
  2. A Catrice szemöldökfilce az én tetszésem sem nyerte el, olyan érzés volt mintha sima filctollal rajzolgatnék, plusz nagyon könnyű volt túlzásba esni vele =/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor megnyugodtam, nem csak én vagyok félresikerült, hogy nem jött be :D Pedig az ötletet egyébként díjaznám...

      Törlés
  3. Nekem a seasalt spray-k közül a csalódás a Baleás verzió volt. Hát az valami katasztrófa, a hajamat egy száraz szénakazallá változtatja. Nem volt drága, de így is sajnálom rá a pénzt.

    Sikerült találni valamit a lemezes törés ellen? Nekem is ugyanez a baj a körmömmel és megőrjít...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is megvan, nem a kedvencem, de legalább az illata jobb ennél :D
      Nem, pedig az Eveline 8in1 lakkot is megvettem, ami elvileg egy csoda, hát, nem nálam :(

      Törlés
  4. Én a Rival de Loop Young körömerősítőnek egy egyel erősebb változatát, a power hardenert használom, és én őszintén nagyon szeretem. Nekem is rettentően lemezkés a körmöm, de ezzel alig. Persze csodát nem tesz, de sokkal kevésbé lemezkés amióta használom. :) Nem hittem volna, hogy a két kence között ekkora a különbség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy írod, mintha már mástól is hallottam volna ezt, úgyhogy ki fogom próbálni, köszi a tippet! :)

      Törlés
  5. Nekem is sokáig lemezesre törtek a körmeim , mind addig amíg meg nem találtam az Essence egyik lakkját ( http://kremmania.hu/kremek/essence-studio-nails-ultra-strong-koromerosito-lakk ) . Nekem nagyon bevált , azóta nem küzdök ilyen gondokkal ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt is próbáltam, és szintén nem csinált semmit :D Szerintem menthetetlen vagyok...

      Törlés
  6. Már szépen szólva is, de erre a problémára szart se érnek az ilyen lakkok- már bocsánat :D. Ez vitamin hiány. Én A-vitamin olajjal kenegetem, ami jelentős javulást ért el nálam, valamit sokak beszámoltak arról, hogy a szezámmag fogyasztása is helyrehozta náluk a károkat. B és D-vitamin, kén, szelén, kalcium, kálium, biotin, folsav, cink, réz, vas, metionin és a cisztin a körmöket táplátó vitaminok ásványi anyagok, meg persze a C vitamin is szükséges a szép körmökért és a többi vitamin gyors felszívódásáért. Nézz után mik milyen ételekben találhatók és próbáld meg az étrendedbe becsempészni, vagy esetleg vitaminokkal is próbálkozhatsz. :)
    A primerrel nekem egyenlőre annyi a gondom hogy valamiért nehezen oszlatom el, és egyszerűen fura az érzete egy jó 20 percig. Szerencsére én is a glamour napokon szereztem be de.. lehet jobb lett volna a rimmelét bedobni... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére eléggé tisztában vagyok a biológiai dolgokkal, meg a vitaminokkal is, amikor durva vas kúrán voltam, akkor sem volt jobb a helyzet semmivel, pedig akkor a folsavtól kezdve mindent belémtoltak :) Azon kívül meg mivel vega vagyok, egyébként is odafigyelek a vitaminbevitelre, mert nem akarok hiánybeteg lenni.
      Nekem amúgy a Rimmel sem jött be, a piros-fehér csomagolásos, az még csak jó szilikonos érzetű sem volt, meg semmi, csak úgy magamra kentem, és ennyi :D Tovább is adtam rajta elég gyorsan, akarta a fene elhasználni :D

      Törlés
  7. A Toni & Guy Casual Sea Salt spray nekem néha szeretem, néha nem szeretem. Most épp a szeretem fázisban járunk. A szemöldökfilcet próbáld ki tusként :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam, de rajtam hülyén néz ki a barna tus, viszont szerencsére találtam neki gazdát :DDDD

      Törlés