2016. január 2., szombat

Beszámoló | Bécsi kiruccanás

Néhány évvel ezelőttig minden decemberben lehetőségem volt ellátogatni a Bécsbe adventkor. Már nyáron a fejembe vettem, hogy szeretnék elmenni újra, de csak ősszel kezdtem el igazán tervezgetni. Nem ragaszkodtam a karácsony előtti időszakhoz, a két ünnep közötti néhány nap valamelyike pont megfelelőnek tűnt, ezért végül a névnapomra, december 28-ára esett a választás. 
Korábban mindig busszal utaztam, ezúttal viszont a vasutat vettem igénybe, a városban pedig életemben először a bécsi tömegközlekedést is kipróbáltam - van egy kisebb metrókhoz fűződő mániám... A városnézésen kívül természetesen nem maradhatott el a Mariahilferstraße, azaz a bécsi bevásárlóutca felderítése és végigjárása sem. Büszke vagyok magamra, mert előbújt a tudatos vásárló énem - meg hát a bőség zavara is sokszor megakadályozott a költekezésben -, ezért csak egy-két különlegesebb, itthon nem fellelhető terméket hoztam haza, valamint vettem két leárazott kabátot és egy fekete Forever 21 farmert, ami legnagyobb meglepetésemre nemcsak hogy 8 euróba került, de tökéletesen is áll rajtam. Azért legeltettem a szemem egy kicsit az Urban Decay pultnál, belenyúlkáltam a Naked palettákba, és először láttam Kiehl's termékeket élőben, mert még mindig nem sikerült eljutnom a Westendbe. A Primark is nagyon érdekelt volna, de sajnálattal kellett megtudnom, hogy Londonnal ellentétben itt a város szélén található, így oda végül nem jutottam el. 































Remélem sikerült átadni egy kicsit a város hangulatát - habár nyáron biztosan szebb, és kevésbé kopár - és ha eddig nem terveztetek ellátogatni "a szomszédba", akkor most meghoztam hozzá a kedveteket :)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek:))
    xx Bianka

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű fotók, tökéletesen visszaadtad a város hangulatát. (Aminek szerintem a tél is nagyon jól áll.)
    Kár, hogy nálunk nincs Forever 21, jó kis cuccokat lehet ott szerezni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére baromi jó idő volt, napsütéssel, meleggel, örültem neki :)) Na igen, be tudnék ott vásárolni rendesen...:DDD

      Törlés
  3. Kami ez a Kiko üzlet a városon belül hol található? Köszi a választ! :)

    VálaszTörlés
  4. Kami ez a Kiko üzlet a városon belül hol található? Köszi a választ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Mariahilferstraße-n a Tally Weijl meg ezek közelében :) A neten azt írja, hogy elvileg abban az utcában nincs, pedig van, úgyhogy éppen ezért házszámot nem tudok mondani :(

      Törlés