2015. december 12., szombat

Személyes | Ünnepváró TAG

Kitti összeállított egy ünnepváró taget 10+1 kérdéssel a karácsonyra hangolódás jegyében, és mivel régen volt már ilyesmi, valamint a blogra sem szoktam kifejezetten ünnepi bejegyzéseket készíteni, gondoltam kitöltöm én is :)


1. Általában mikor kap el az ünnepi hangulat? Engem akár már nyáron egy kis időre, sőt, néha közvetlenül karácsony után, már december végén is azon gondolkodom, hogy milyen jó lenne, ha megint újra itt lenne :D 

2. Mit szeretsz legjobban a karácsonyi időszakban? Leginkább az atmoszférát, nyilván az illatokkal, fényekkel együtt, de van egy olyan hangulata ennek a néhány hétnek, amit csak érezni lehet, meghatározni nem.

3. Melyik a kedvenc ünnepi illatod? A Yankee Candle őszi-téli tartjait szoktam ilyenkor égetni, így természetesen ezek, de ha kifejezetten illatot kell említenem, akkor a fenyőt mondanám.

4. Melyik szín vagy színek jelképezik számodra a karácsonyt? Az ezüst és a sötétzöld.

5. Mikor sütöd meg a mézeskalácsot? December elejétől fogva időről-időre sütünk, általában akkora adagokat, hogy egy hétig azt esszük utána. 

6. Mikor kezded el megvenni az ajándékokat? Nálunk ez érdekes és nem túl szokványos, ugyanis mi "gyerekek" (az öcsém és én) nem vásárolunk ajándékot a családnak, hiszen miből is tennénk? Ez nálunk így alakult ki, senki sem várja el. Ehhez kapcsolódva a hetes kérdésre - miszerint mindent szépen becsomagolok-e - sem tudok érdemben választ adni. De ha csomagolnék is, akkor sem lenne szép, amilyen kétbalkezes vagyok...:D 

8. Van adventi kalendáriumod? Nincs. Régebben volt, de mostmár nem szoktunk venni, mert nem nagyon szeretem a csokit.

9. Van olyan dolog, tárgy, motívum, amiről mindig a karácsony jut eszedbe? A hópelyhes dolgok mindig a karácsonyt juttatják eszembe, és a különböző fényfüzérek is. 

10. Van olyan film, amit mindig megnézel decemberben, hogy azzal hangolódj az ünnepekre? Alapvetően nem vagyok a tipikus karácsonyi filmek híve, a vígjátékokat és hasonlókat egyébként sem szeretem, de tavaly láttam először elejétől a végéig a Love Actually-t, ami nagyon tetszett, és már idén is megnéztem. Gyerekkoromban nagyon szerettem a Reszkessetek betörőket, a Télaput, és a Szörnyecskéket. Ezutóbbitól nem is értem, hogyan nem féltem :D 

+1 A legkedvesebb karácsonyi emléked: Jó pár éve történt, hogy egyszer a karácsony előtti néhány napban takarítottuk ki teljesen a lakást, bőven elment vele 1-2 nap, és emlékszem az érzésre, hogy amikor 23-án délelőttre teljesen készen lettünk, mennyire jó volt. Sokkal régebbi, inkább kifejezetten a karácsonyhoz kötődő emlék, amikor egyik szenteste hatalmas hó volt, a rokonok elvittek minket szánkózni este a környéken, amíg apáék feldíszítették a fát, és összekészítették az ajándékokat, aztán amikor átfagyva hazajöttünk, minden tökéletes volt. 


Valószínűleg ezek voltak a legfurább válaszok, amiket valaha karácsonyi kérdésekre adtak, de ha tetszett a tag, töltsétek ki ti is akár kommentben, vagy a saját blogotokon, ha van :)

4 megjegyzés: