2015. november 29., vasárnap

Novemberi kedvencek | 2015

Nyakunkon a karácsony, és ugyan nem vagyok nagy dekorálós-készülődős, már érzem a közeledtét, bár az összegyűjtött termékek nem pont ezt tükrözik. A novemberem meglehetősen unalmasan telt, rengeteg beadandóm és tanulnivalóm van, nagyrészt ezekkel foglalkoztam, cserébe viszont csak két vizsgát kell felvennem januárra. Sokszor megfogadtam egyébként az utóbbi időben, hogy igyekszem a "gyűjteményem" kihasználni, és kicsit különlegesebb, extrább sminkeket kreálni hétköznapra is, de amint látható lesz, egyelőre nem igazán jött még össze a dolog :D 


Testápolás fronton a lehető legkevésbé őszies termékeket használtam. Az Alverde Wasserliebe testápoló spray-t a száraz bőrűeknek csak nyárra ajánlanám a vizes állaga miatt, én személy szerint azért választottam, mert valamivel egyszerűbb és gyorsabb vele a testápolózás. Az illata megosztó, úgyhogy mindenképpen szagoljátok meg, friss és "növényes". Azt hiszem, már tusfürdő is van belőle. Az Isana testradír-tusfürdőjét nemrég szúrtam ki először a Rossmannban, és amikor megláttam, hogy csak 500 forintba kerül, már tettem is a kosárba. Szintén a friss vonalat erősíti, és egy tusfürdőhöz képest egész jó a radírozó hatása. A Duschdas menta-lime tusfürdő szintén nyári, egy az egyben mojito illata van, de most lett kedvem hozzá. A nyílásnál van egy kis szilikon fedő, ami csak akkor engedi ki a terméket, ha nyomjuk, nem is tudom, miért nem ilyen az adagolója minden tusfürdőnek.


Novemberben rengeteget szenvedtem a bőrömmel, ezért több ízben vetettem be optikai trükköket. Az Alverde kipirosodás elleni primerétől kezdetben eléggé féltem, de tényleg működik, mindössze a mennyiségre kell figyelni a felvitelnél, a kevesebb több. A L'oreal Lumi Magique korrektort a legfáradtabb napokon használtam, bővebben itt olvashattok róla, míg a Rimmel Wake Me Up korrektor bármikor bevethető, kicsit erősebb a fedése mint az előzőnek, de kevesebb fényvisszaverő részecskét tartalmaz. Sajnos itthon nem kapható, én is külföldről szereztem be, de akit érdekel, olvashat róla tesztet. A Maybelline Lash Sensational szempillaspirál nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek, az egyik legdrámaibb hatást eredményező spirál, amit valaha használtam. Egyetlen negatívuma, hogy nehezebb lemosni, mint a legtöbb spirált, de még mindig nincs vele annyi macera, mint egy vízálló darabbal. Az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam a pirosító használatát, de amihez mindig visszatérek, az az Aden Terracotta Baked pink árnyalata, ha valamit, akkor biztosan ezt tettem fel. 


A legutóbbi postán érkezett DM Active Beauty katalógusban volt egy 25%-os Ambipur kupon, így szétnéztem a gyertyák között, hátha találok valami kellemeset. Sokakkal ellentétben én ősszel és télen sem annyira vagyok oda a fahéjas, fűszeres illatokért, ezért a Frosted Pine elnevezésűre esett a választásom, ami egy kissé édes fenyőillat, egyszerűen csodás, az egész szobát beteríti, ha meggyújtom. Sajnos csak ilyen leamortizált állapotban sikerült róla képet készítenem, egyébként dobozban érkezik. Biztosan benevezek még rá, mert csak 900 forint körül mozog. 


Az Éhezők viadala sorozat már a kezdetektől fogva nagy kedvencem, a premier után két nappal már rohantam is a moziba megnézni az új, lezáró részt. Nem olvastam a könyveket, ezért nincs viszonyítási alapom, de mint film, abszolút megállta a helyét. A látványra nem lehet panasz, és habár néhány jelenetnél sejteni lehetett, hogy mi fog történni, alapvetően egyáltalán nem erre a befejezésre számítottam, de nem akarok spoilerezni, hátha valaki még nem látta. 


Továbbra is Grace klinika lázban égek, de azon kívül elindult az egyik sorozat, amire már a beharangozó óta rettenetesen kíváncsi vagyok, ez pedig az Aranyélet. Igen, bizony, magyar. A HBO rendezi, ahogy a Terápiát is, ami szintén fantasztikus, és ugyan még csak négy rész ment le, nagyon ígéretes. Alapvetően egy családi történetet követ végig, de nem abban a kontextusban, ahogy megszokhattuk, igazán borongós, szeszélyes hangulatú, és borzasztó aljas.

Mint már említettem, ez a hónap leginkább a sulival foglalkozva telt, de azért volt gólyabál, meg néhány csoporttali a szaktársaimmal, amikor nem csak órákon és azok között beszélgettünk. De azért kedvenc az is, hogy pár hét, és vége a félévnek...:D

Kedvenc zenék:
Dido - Don't Leave Home
Dido - Never Want To Say It's Love
Coldplay - Adventure Of a Lifetime
Griffin House - The Guy That Says Goodbye To You Is Out Of His Mind
Foals - Give It All
Adele - When We Were Young
Right Away, Great Captain - What A Pity
Gomez - Little Pieces
The Rescues - Break Me Out
Asking Alexandria - Believe
James Vincent McMorrow - From The Woods
Emy Reynolds - Tonight


Nagyon várom a decembert, hiszen találkozom a lányokkal megint, utazgatni is fogok egy kicsit, ráadásul pont a névnapomon, plusz kezdődik a vizsgaidőszak, ami nekem szinte egyenlő lesz a szabadsággal :) 
Ti készültök már az ünnepekre? 


8 megjegyzés:

  1. Pont ma néztük meg az Éhezők viadalát, vegyes érzéseim voltak, de összességében jó volt, a befejezést én sem így képzeltem :) Amúgy a látvány tényleg nagyon szuper volt, főleg 3D-ben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gondolkodtam a 3D-n, de pont olyan hülye időkben volt rá hely mindig, hogy maradt a sima...:D

      Törlés
  2. Jaj, én nagyon nem várom a félév végét :P Kapásból 7 vizsgám van, és ki tudja, miből nem lesz meg a szeminárium és mehetek javítani :( Éljen a tanárképzés! :D Too much óra, túl kevés idő, zéró elérhető anyagok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ég, nekem összesen 5 "rendes" tárgyam van csak, és a legtöbb pontgyűjtős rendszerű...elég jól jártam, úgy érzem :D

      Törlés
  3. Szuper volt az éhezők viadala befejező rész, nekem is kedvenc lett a hónapban, mindenesetre szerintem felesleges a 3d miatt többet fizetni rá, alig pár jelenetnél játszott a dolog. :)

    VálaszTörlés
  4. Mondanám, hogy fura, hogy ilyenkor is a friss illatokat választod, de ha jobban belegondolok, nálam még nyáron is narancs, fahéj, és vanília uralkodik. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is simán van, hogy nyáron meggyújtok valami őszi-téli YC tartot vagy ilyesmi :DDDD

      Törlés