2015. november 9., hétfő

Arcápolási rutinom #3

A legutóbbi ilyen bejegyzés óta kicsit átalakult a rutinom. Maradtak termékek, amiket azóta sem cseréltem le, valamint bekerültek olyanok is, amikkel annyira meg vagyok elégedve, hogy ezentúl bérelt helyük lesz nálam. Lényegesen kevesebb dolog maradt egyébként intenzív használatban, a maszkokat abszolút hanyagolom, a hidratálás viszont annál fontosabb szerepet tölt be annak ellenére, hogy nem kifejezetten száraz a bőröm.


A Bioderma Sensibio H2O micellás vizet nem tervezem lecserélni, és évek óta a rutinom oszlopos tagja. Sminklemosáshoz tökéletes, valamint reggel is ezzel törlöm át az arcomat sminkelés előtt. Nem a legolcsóbb, és rengeteg hatásos alternatívát találhatunk rá a drogériák polcain de igen gyakran van rá valamiféle akció, és nem szívesen kísérletezem mással. A Babydream Extra Sensitive 2in1 Waschlotion többfunkciós szerepet tölt be nálam, fürdéskor ugyanúgy használom az arcomra, mint a testem többi részére. Illatmentes, nem tartalmaz semmiféle irritáló anyagot, és nem is szárít. Samponként még nem próbáltam, így erről nem tudok nyilatkozni. Szinte ugyanez a termék egyébként a Babylove verziója, a választás csak attól függ, hogy éppen DM-ben vagy Rossmannban vásárolok. Sokáig használtam a Neutrogena mitesszereltávolító bőrradírját, ám amikor már elfogyott, nem találtam ugyanazt a fajtát a boltok polcain, így a Visibly Clear Spot Stress Control változatot vettem helyette. Mentolosabb, frissebb illatú, mint az előzőleg említett, hatásában viszont ugyanazt nyújtja, mert mindkettőnél észrevettem, hogy amikor nem használom, több bőrhibám van. 


Az Etude House Face Conditioning Cream életem egyik legjobb vásárlásának bizonyult, ugyanis említettem már, hogy borzasztó nehezen gyógyulnak a sebeim, és ez sajnos az arcomon is igaz, nem ritkán heteken át küzdök egy-egy pattanás utáni folttal. Pontosabban küzdöttem, amíg ki nem próbáltam ezt a krémet, ugyanis néhány nap alatt szinte lehámlasztja az adott területet anélkül, hogy nyomot hagyna. Egész arcra nem használom, csak a problémás helyeken. A La Roche-Posay Hydreane Legere hidratáló krémet is megszerettem, ez már a második kis tubus, amit elhasználok, és valószínűleg be fogom szerezni teljes kiszerelésben is. Nekem tetszik az illata - aki parfümmentes krémet keres, ne ezt válassza - jól hidratál, ugyanakkor gyorsan beszívódik, mindent tud, amit egy mezei hidratálónak tudnia kell. A Carmex Original ajakápoló szintén olyan dolog, amire esküszöm, egyik általam próbált ajakápoló sem ért fel hozzá, pedig volt már néhány a birtokomban...Nem csak egyszerűen felpuhítja az száraz részekeket, de eltávolíthatóvá is válnak, ezáltal rúzsozás előtt különösen hatékony. Mentolos-kámforos ízű és illatú, ami nem a legkellemesebb élmény, plusz bizserget is egy kicsit, én legtöbbször csak éjszakára használom. 


Pár hónapja elkezdtem érdeklődni a kémiai hámlasztás felé, így amikor Andi legutóbb a Paula's Choice-tól rendelt, én is beneveztem két-két mintára. A Skin Perfecting 2% BHA gélre és a Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA-ra esett a választásom, jókat olvastam róluk, és az alapokkal szerettem volna kezdeni. Ezek a kis másfél millis minták rendszeres használat mellett  is rettentő sokáig elegek, és meg vagyok velük elégedve, habár kicsit látványosabb eredményre számítottam kezdetben. Következőnek valószínűleg a Cosrx márka hámlasztóit fogom kipróbálni egyébként.
Ezeken kívül még mindig használom az Akneroxidot, ha tényleg gyors és extra hatásos megoldásra van szükségem, de viszonylag ritkábban.

Egyelőre meg vagyok elégedve ezzel a minimál rutinnal, de persze mindig bele lehet csempészni némi extrát. Szerintem legközelebb a koreai termékek között fogok nézelődni, mert van néhány krém, ami felkeltette az érdeklődésem a hámlasztókon kívül :)

7 megjegyzés:

  1. De jó hogy írtál az Etude House krémről. Nekem a rózsaszín változatából van mintám, viszont abban alkohol van, és kikezdte a bőrömet, így félredobtam. A krémmánián utána néztem, és több mint valószínű, hogy az Arbutin tartalma miatt gyógyítja a patti helyeket! Na akkor kipróbálom én is helyileg. Egy bielenda krémmel jártam úgy, hogy a hatalmas niacinamid tartalma miatt lehúzza a bazi pattanásokat, egyébként másra használhatatlan. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én is csak mintát rendeltem belőle, aztán néztem, hogy két nap múlva úgy leszedte a sebeimet, hogy csak ámultam...azóta már mindenhova kenem :DDD

      Törlés
  2. Én még mindig kezdetlegesnek érzem az arcápolási rutinom, de már egész jól alakul. A bioderma micellás víz tényleg szuper, a LRP krémet pedig már megrendeltem teljes kiszerelésben. A washlotionből, éncsak a dm-es babylove-ot használom, de nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Babylove csomagolásától komolyan kivagyok, valahogy olyan hülye anyagból van, hogy nyomkodhatom bárhogy, nem jön ki a cucc :D Ez eggyel jobb talán...:D

      Törlés
    2. Akkor majd megnézem magamnak, mert tényleg furcsa, olyan puha, de mégsem. :D

      Törlés
  3. A Babydream sampont használom kézmosásra, eszembe sem jutott, hogy arclemosásra is jó lehet, egyszer kipróbálom már. A Hydreane Leger hidratáló krémet én is nagyon szeretem, az volt az első, ami tényleg bevált, most egy koreai hidratálóm van, az is szuper és olcsóbb is. A Carmexeket viszont nem szeretem, nekem nagyon szárította a szám, amit próbáltam, és az illata is borzasztó kámforos volt, úgyhogy soha többet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Carmex elég megosztó dolog, úgy látom, van, akinél egyáltalán nem válik be, nálam meg csak ez működik :DDD

      Törlés