2015. augusztus 27., csütörtök

Augusztusi kedvencek | 2015

Augusztus egyértelműen a vakáció legmozgalmasabb hónapja volt számomra, túlzás nélkül állíthatom, hogy szinte alig voltam otthon. A heteken át tartó kánikula maga után vonná, hogy kevés smink kap helyet ebben a bejegyzésben, ám pont fordítva történt. Ráadásul a kedvenccé vált termékek mindegyike tökéletesen megállja a helyét a legnagyobb forróságban is, de azért remélem, hogy szeptember beköszöntével az idő is tartósan hűvösebbre vált majd. Mivel idén először nem kezdődik hagyományos értelemben az iskola, nem igazán érzem még a nyár végét, viszont most különösen gyorsan eltelt ez a két és fél hónap.


Nem vagyok szájvizes, a Listerine-t is csak egyszer próbáltam, leszerepelt nálam, de amikor megláttam, hogy létezik a DM saját Dontodent fogápoló márkájának termékei között egy nyári limitált pink grapefruitos darab, ráadásul mindössze párszáz forintért, beneveztem rá. Tényleg érezhető benne a gyümölcsösség, ami sajnos nem tart tovább egy fél óránál, egyáltalán nem csíp, valójában nem is vettem észre változást a használatával, mégis kedvenccé vált. Odavagyok mindenért, ami málnás, ezért szinte törvényszerű volt, hogy a Balea málnás-citromfüves tusfürdőért is odaleszek. A testápoló párjában jobban érezhető a citrusosság, ebben egyértelműen a málna dominál. Az Yves Rocher citromos-bazsalikomos tusfürdője is elnyerte a tetszésemet, amit mini méretben vettem meg. Sok helyen olvastam, hogy túlságosan tartós a bazsalikom illata a bőrön, nekem viszont pont ez tetszik benne, rendkívül frissítő hatású. Ha nem lenne legalább 10 bontatlan tusfürdőm a szekrényben, megvenném belőle a teljes kiszerelést. A Neutrogena után egy olcsóbb árkategóriájú arctisztítót kerestem, és a Rival de Loop Clean & Care arclemosó gélre esett a választásom. Az illatát nem szeretem, a hatásával azonban meg vagyok elégedve, jól esett a használata a nagy melegben. Főként a Szigeten fújkáltam előszeretettel a La Roche-Posay termálvizét, amihez még az utazó csomagban jutottam hozzá. Nem tapasztaltam, hogy hidratálna, vagy bármilyen különösebb funkciója lenne a frissítésen kívül, de néha életmentő tudott lenni. 


A Collection Lasting Perfection korrektor iránti rajongásom még mindig töretlen, azon az egy kis hibán kívül, amit a képen is láthattok: borzasztóan kopnak róla a feliratok, igaz, ez még a régi csomagolás, az újnál nem tudom, hogy fennáll-e ez a probléma. A másik, hogy szem alá egyáltalán nem vált be, ahhoz túl sűrű. Egyébként nagy kár, hogy nem kapható itthon, de jó alternatíva rá a Catrice Camouflage Cream. A Bioderma Sébium Pore Refinert leginkább primerként használtam, hiszen mattít, jól lehet rá sminkelni, és problémás bőrre is megfelelő, azt hiszem, jövő nyárra beszerzem belőle a teljes kiszerelést. A Rimmel Scandaleyes szemhéjtust Luca nyereményjátékán nyertem, és amennyire lehúzták például Krémmánián, én annyira szeretem. Igaz, hogy indokolatlanul vastag a hegye, de meg lehet szokni, szép fekete, valamint a tartósságával sem volt gondom, pedig itt szoktak elvérezni általában a tusok nálam - azért a Sziget idejére maradtam a Rival de Loopnál. A Maybelline The Rocket szempillaspirál visszatérő favorit, a fesztiválozás közepette pont jól jött az a tulajdonsága, hogy úgy kell leimádkozni a pillákról lemosásnál. Nem csomósít, instant műszempillahatás. Amikor nem volt kedvem tusvonallal bíbelődni, vagy az Essence géles szemceruzáját használtam 03 urban jungle árnyalatban, vagy a Catrice hosszantartó automata ceruzáját 090 Petrol and The Wolf színben. Az Essence hiányossága, hogy gyorsan eltompul, és az állaga miatt nem is hegyezhető, a Catrice pedig még mielőtt elfogyna megkeményedik, ez a teljes kollekciónál fennáll sajnos, úgyhogy használom, amíg csak tudom. Szintén Luca csomagjában lapult az Astor Soft Sensation rúzsceruzái közül egy csodás téglás-rózsaszínes árnyalat (020 Flirt Natural), ami végre passzol a hajamhoz. A fedése építhető, de ne várjunk tőle rúzsszintű pigmentációt. Krémes, mégsem olvadt el még akkor sem, amikor magammal vittem valahová, viszonylag tartós, és azt sem tapasztaltam, hogy szárítana. Egyetlen egyszer festettem ki a körmeimet, akkor az Essence The Gel kollekció 32 serendipity névre hallgató lakkját viseltem - Instagramon láthattatok is róla képet, az első alkalom, amikor megmutattam a körmeimet. Egyáltalán nem nyári, én mégis imádom, valószínűleg számtalanszor előkerül még majd. 

Beszerzési helyek balról jobbra: H&M, Pimkie (akciósan), eBay
Az utóbbi időben rákaptam a nyakláncok hordására, pedig 2-3 éve szinte alig hordtam bármilyen ékszert. Az eBay-nek köszönhetően rengeteg új darab került a gyűjteményembe, plusz mostanában a H&M-ben, vagy különböző ruhaüzletek leárazásain is gyakran találok magamnak valami szépet. Elvárás nálam, hogy egyszerű legyen, és ezüst, az aranyat ki nem állhatom. Egyre inkább tetszenek a statement nyakláncok, de nyáron inkább a kisebbekre szavazok.


A málnás vonalon maradva nagyon megörültem, amikor a Yankee Candle nyári illatai között megtaláltam ezt, aminek egy az egyben málnaszörp illata van. Nem túl erős, vagy émelyítő, pont ezért melegben is bátran égetem, érdemes megszagolni, ha van a közelben hely, ahol árulják.

Facebookon és Instagramon is láthattátok, hogy egy héten belül kétszer is voltam moziban - ez elég ritka dolog nálam-, méghozzá Budapesten az Uránia Filmszínházban. Bizonyára tudjátok, hogy ez egy gyönyörű épület, sugárzik belőle az elegancia, igazi élmény, ráadásul a jegyáraik is barátiak. Az első film, amit láttam, a Saul fia volt, ami nem rázott meg annyira, ennek ellenére zseniálisnak tartom, az a fajta alkotás, ami után akár napokig is agyal az ember. 


A másik minden tekintetben meglepő választás volt, ugyanis A Bélier család műfaja családi vígjáték, ráadásul francia, és feliratosan játszották - a legtöbb vígjátékot ki nem állhatom, a francia nyelv pedig a lehető legtávolabb áll tőlem. Talán már említettem, hogy a jelnyelvi tolmácsolás is azok közé a foglalkozások közé tartozik, amit később űzni szeretnék, ebben a filmben pedig egy siket családba született halló lány nehéz döntésekkel teli néhány hónapját követhetjük végig. Érdekesség, hogy a szereplők közül mindössze egy siket valójában - meg nem mondanám-, a főszereplő lányt pedig egy tehetségkutatóban fedezték fel. Elfogultság ide, vagy oda, érdemes megnézni. 



Véletlenül ragadtam le egyik este A Grace klinika előtt, korábban csak akkor futottam bele, ha anyáék esetleg megnéztek 1-1 részt. Azt hittem, hogy a Vészhelyzeten és a Dr. House-on kívül más orvosos sorozat nem fog lekötni, de tévedtem. Itt még a magánéleti, kissé uncsi, kissé csöpögős jelenetek sem zavarnak, és ugyan az én ízlésemhez mérten rettentő kevés benne a vér, teljesen függővé váltam. A zenék meg...szinte mindenki tudja, hogy híresen jó dalokat válogatnak össze.
És ha már sorozat: MI AZ ISTEN VOLT A PRETTY LITTLE LIARS VÉGE? Nem, nem az a bizonyos társadalomkritikus-esélyegyenlőségi dráma szál idegesített fel, hanem hogy ez szimplán egy baromság, de tényleg. Ennél az összes spekuláció jobb volt, amit valaha olvastam.

Jártam ritmikus gimnasztika világkupán, láttam a kedvenc tornászomat élőben versenyezni, egyszerűen felejthetetlen hétvége volt. Alig várom már a 2017-es Európa Bajnokságot, amit szintén mi, magyarok szervezünk.








A hónap elején nyertem a Batiste Facebookon folyó képfeltöltős játékán 9 társammal egyetemben, aminek nyereményeként három flakon szárazsamponnal gazdagodom, ennek iszonyúan örültem. A Sziget Fesztiválnak szenteltem egy külön bejegyzést is, amit ide kattintva elolvashattok, majd egy igazi csajos napot töltöttem Raminál Hódmezővásárhelyen Andi és Rita társaságában.

Kedvenc zenék:
Jamie McDell - Crash
Passenger - Beautiful Birds
Tim Halperin - White
Kasabian - bumblebeee
Morgan Page feat. Lissie - Open Heart
Lissie - Sleepwalking
Seven Lions feat. Lights - Falling Away
Sinéad O'Connor - Take Me To Church
Charlotte OC - Cut The Rope
The Cardigans - Live and Learn

6 megjegyzés:

  1. A Collection korrektort én is imádom, bár nekem pont a szem alá működik a legjobban. :) Engem a színválaszték zavar leginkább, kettőt kell kevernem, hogy jó legyen. Egyébként hol hallottad, hogy új csomagolása van/lesz? Mert én pont pár napja vettem újra, de még mindig ugyanaz sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, régi-új, mert van egy darabom, amit tavaly vettek nekem kint, az kicsit máshogy néz ki, mint ez, de akkor ezek szerint azon a koncepción nem változtattak, hogy ne kopjanak le a feliratok...

      Törlés
  2. A Dontodent szájvizet én is jobban csípem a Listerine-nél, kevésbé "csíp", kíméletesebb de mégis ugyanannyi ideig érzem a számban mint a drágábbat. Most még is Listerinte van itthon, az új fogfehérítős változat. Erős mint a dög, viszont alig néhány nap elteltével látványosan fehérebbek lettek a fogaim.
    Én vagyok az egyik akinek a YR bazsalikomos tusi már "too much", tikkasztó hőségben jól esett a bazsalikom frissessége de azt egy kis üvegnyi épp elég volt belőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mostanában nagyon rákaptam a citrusos dolgokra, pedig azelőtt ki nem állhattam, nem tudom mi történik :DD

      Törlés
  3. Nah ez nem egy rövidke szösszenet a kedvencekről, olyan sok témát átölel, hogy én ha akarnék sem tudnék ennyi mindent kiválasztani. De YC tart az én kedvencem is, szuper fincsi. Az arcpermet nekem csak nyaralás alatt volt szuper jó, mert segített, hogy elviselhetőbb legyen a hőség pát percre, de a fiúk is megtalálták és olyan nevetségesnek tartották, hogy elfújkálták nevetgélve... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár olyan hardcore módon gyűjtöm a kedvenceimet hó közben, hogy kis virtuális cetlire irogatom listaszerűen a laptopon...:D

      Törlés