2015. július 6., hétfő

Új termékek a hajápolásomban #3

Jópár hónapja készítettem utoljára ilyen átfogó bejegyzést az új bevált termékekről hajápolás fronton, ezért is maradtak ki a legutóbbi két havi kedvencekből. A meleg beköszöntével amúgy is nagyobb figyelmet kell fordítani az ápolásra, az embernek nincsen kedve minden második napját hajmosással tölteni, és a is formázás inkább háttérbe szorul. Ehhez mérten válogattam én is, nézzük, mik kerültek a rutinomba. 


Pantene Intensive Repair sampon: sokan dicsérték az utóbbi időben a Pantene termékeket, főleg a regenerálós változatot, ezért erre neveztem be. Göndör a hajam, rendszeresen kezelem hővel, ennél fogva száraz és töredezett, a fejbőröm is hajlamos kiszáradásra, alapvetően azonban az én igényeimhez képest gyorsan zsírosodik. Az illata nagyon kellemes, hatalmas habot képez - ami tudom, hogy nem alapkövetelmény, ettől még tisztíthat jól - és puhává is varázsolja a hajamat, de csak később jöttem rá, hogy bizony szilikonos, ami nálam általában sajnos zsírosít. Nyárra nem biztos, hogy ez a megfelelő választás számomra, de elteszem, és majd a hidegebb időben újra barátkozunk.

CaoNatur sampon normál hajra: a CaoNatur samponok mindegyike szilikon-, ásványi olaj-, parabén- és színezékmentes, ez tetszett meg benne leginkább, ráadásul magyar márka! Búzavirág és hibiszkuszkivonatot tartalmaz, az illata nagyon friss és kellemes, tényleg kiérezni belőle a búzavirágot. Átlátszó és elég folyékony állagú, nem kell belőle sok. Sajnos a hajmosások idejét ezzel sem sikerült kitolnom, viszont nem irritálja a fejbőrömet. Egy ideig csak a Tescoban volt elérhető, mostmár viszont a nagyobb DM-ek polcaira is kikerült, igaz, egy százassal drágábban, 900 forintért, ami nem éppen a legolcsóbb, de nem is megfizethetetlen.

L'oreal Extraordinary Oil hajpakolás: igyekszem minél táplálóbb és intenzívebb pakolásokat használni, erről pedig rengeteg helyen hallottam, hogy ilyen. Az első meglepő dolog, hogy mennyire sűrű és masszív állagú, pont emiatt kevesebb is elég belőle, mint gondolnánk. Az illata szerintem isteni, fűszeres és édes egyszerre, már-már férfias, használat után is érezhető. Én 10-15 percig minden alkalommal fent hagyom, száradás után pedig isteni puha és fényes a hajam, pedig a szilikon az összetevőlista vége felé található. Néhány helyen említették, hogy hosszútávon szárít, remélem, nálam továbbra is működni fog, mert kár lenne érte. Az ára 1500 forint környékén mozog, de gyakran akciós.

Schwarzkopf Styliste Ultime hővédő spray: Szandránál láttam először, az ő véleménye alapján ígéretesnek tűnt, kicsit talán túl sokat is vártam tőle. A feje porlaszthatna jobban, sokáig tart az egész hajhosszt végigfújni vele. Az illata kissé barackos beütésű, de nem marad meg. Nyilván a hővédő hatás nem igazán mérhető, maximum hónapok után, és ugyan könnyebben egyenesíthető a hajam a segítségével, de nem látok különösebb változást ezzel, mintha bármilyen másik hasonló termékekel. El fogom használni, de nem biztos, hogy utána visszatérek hozzá.

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair BB krém: amikor május környékén elfogyott a hajvégápolóm, elkezdtem kutatni, hogy mit foghatnék be helyette, ami nem is túl drága, mégis hatásos. Féláron vettem meg ezt, így körülbelül 800 forintot fizettem érte, és bár nincs vele problémám, az eredeti árát mégsem adnám ki. Olyan illata van, mint az Essence Ultime család többi tagjának is, fűszeres, vaníliás, és elég tartós. Krémes állagú, de 5-6 pumpálásnyi is simán elkél belőle egy akkora hajra, mint az enyém, még akkor is, ha csak a végeken használjuk. Amióta megkaptam tesztelésre az Avon argánolajos hajvégápoló olaját - jön róla a teszt! - azóta már csak nedves hajra használom szárítás előtt. Egynek elmegy, de nem hidratál annyira önmagában, mint amennyire igényelném.

Balea Trend It Up szárazsampon: őszintén, nem gondoltam volna, hogy ez a cucc ennyire jó! Egy enyhébb, semlegesebb illatú szárazsampont kerestem, meg is találtam. Szépen beledolgozható a hajba, teljesen felfrissíti, anélkül, hogy ragacsos érzést hagyna maga után, mindezek mellé pedig akciósan csak 500 forint. Az utóbbi időben már nem találni a polcokon, a DM-től azt az információt kaptam, hogy a vaníliás kerül a helyére hamarosan. Kár ezért a változatért, mert nagyon szeretem...
Akinek esetleg van elfekvőben belőle, és eladná nekem, nagyon hálás lennék érte!

Elnett illatmentes hajlakk: rettentően utálom a hajlakkokat, betegesen félek attól, hogy tönkre fogják vágni a hajamat, ha ráfújom, és nem mosom ki azonnal :D Próbálkoztam már egy mini kiszerelésű Elnettel, viszont annak a szaga egyszerűen elviselhetetlen volt (ugye, Panni?) ezért esett a választásom a ballagás előtt az illatmentes változatra. A tartása előtt le a kalappal, még másnap is ugyanolyanok voltak a hullámaim, betonkemény érzet nélkül. Továbbra sem fogok minden nap hajlakkhoz nyúlni, de eseményekhez már nem fogok annyira félni tőle. 

Ezeket szerettem meg az elmúlt idők során, remélem, hasznosnak találtátok :)

2 megjegyzés:

  1. Kamilla, ugyan szerintem ez itt az első kommentem, de ettől még egyébként rendszeres olvasód vagyok, csak épp nem az a kommentelős fajta :)
    viszont, ha hajápolásról van szó, akkor szeretek felszólalni, mert a leírtak alapján egy és ugyanaz a hajtípusunk, szóval talán pár hasznos tippel is tudok neked szolgálni, hátha! :3
    samponok közül ez a pantene nekem is meg van, és én is inkább a hidegebb időkben szerettem, de amint jön a tél ismét ő lesz nekem is a kedvenc. addig is viszont még mondok három másikat, amik isteni jók, nekem legalábbis: az egyik a lush rehab samponja, ami azt ígéri hogy visszaállítja a haj és a fejbőr állapotát, és segít a hajnak és a fejbőrnek is regenerálódni. tény, hogy iszonyat drága, viszont csodálatos: hihetetlen jól tisztít, ápol, puha lesz tőle a hajam, egy nappal kitolta a hajmosást (inkább kettővel, csak az én vagyok nagyon háklis ha zsíros hajról van szó :D), az én hajam gyorsabban nő mióta használom, és láthatóan szebb és fényesebb is, szóval nagyon ajánlom! :) a másik kettő "átlagosabb" sampon, az egyik a dove oxygen moisture sampon, ami szintén jól tisztít, és szuper dússágot ad a hajnak, viszont nem szárít és pihepuha lesz tőle! az utolsó pedig a schwarzkopf essence ultime biotin volume shampon, amiről csak az előzőeket tudom elmondani, tisztít és puhít, ill. az illata isteni és meg is marad a hajban pár napig!
    hajbalzsamokban nem vagyok valami király, viszont hajpakolások terén tudok mondani kettő csodásat is: az egyik a john frieda frizz ease csodakúra, ami egy mélyreható intenzív hidratáló hajpakolás! szuper jó illata van, könnyű állaga viszont ezzel szemben nagyon jól hidratál, és puhít, csodákat tesz a hajvégekkel és a hajhosszal! a másik a macadamia natural oil deep repair maszkja, ami csodás masszív állagú, szuper illatú, és a hajvégekkel valami csoda, mióta használom sokkal kevesebb töredezik, és nagyon szép, puha a hajhosszom! és emellett használom a te általad ajánlott l'orealt is :3
    elnézést a kicsit hosszú kommentért, de hátha tudok vele segíteni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bepótoltad az eddigi kommentmennyiséget egyben, az hiszem :D Bőven leghosszabb hozzászólás díjat kapsz már most nálam :D
      A Dove Oxygen Moisture-t nagyon dicséri körülöttem mindenki, szóval szerintem az lesz a következő, amit majd kipróbálok, aztán ha hajlandó vagyok annyit kiadni rá, akkor a Lush, mert arról is jókat hallottam :) A John Frieda pakolást használtam, el is fogyott belőle egy tégellyel, de annyira nem voltam tőle elájulva, csak az illatától :P Mondjuk az én hajamnak ennyi strapa után már tényleg sürgős mentőakcióra van szüksége...:D
      Örülök, hogy végre valaki érdemben tudott sampont ajánlani, észben tartom őket! :)

      Törlés