2015. május 26., kedd

Májusi kedvencek

Ha a májust két szóban kéne jellemeznem, biztosan az "érettségi" és a "tanulás" lenne ez a kettő. Semmi másra nem vágyom, csak hogy végre lemenjenek a szóbelik és ne kelljen ezzel foglalkozni, gondolom mindenki így van ezzel, aki idén végez. 



Szokásosan a testápolásnál kezdve Balea Tropical Sunshine tusfürdőt használtam leggyakrabban a nyári limitált szériából. Leginkább a mangó érezhető ki belőle, némi citrusossággal a narancs miatt, tényleg felfrissít. Nem bántam meg, hogy megvettem a Garnier Oil Beauty bőrradírt, talán a leghatásosabb, amit eddig használtam, az illata pedig szép emlékeket hoz vissza valamiért. A hidratáló hatását ugyan nem észlelem annyira, de érezhetően eltávolít mindent, amit el kell. A Babylove Ultrasensitive Waschlotiont rengeteg embernél láttam már arctisztítóként, és mostmár én is azok közé tartozom, akiknél bevált. Nem szárít, nem irritál, szépek az összetevői, mi kell még? A Dove Go Fresh uborka és zöld tea dezodort elsősorban az illata miatt szeretem, a hatásáról nem nagyon tudok nyilatkozni, hiszen mindig használom mellé a Rexona Maximum Protectiont is. Hajápolás most nem lesz, az elmúlt idők kedvenceiről/újdonságairól külön bejegyzést tervezek, mert rengeteg van.


A hónapban szinte csak a Rimmel Lasting Finish púderalapozót használtam, néhány alkalomtól eltekintve. Fogok róla részletesebben írni, rendkívül multifunkcionálisnak tartom, és betartja a hozzá fűzött reményeket, úgy tűnik, lassan a Rimmel alapozói lesznek a kedvenceim. Nem tudok leakadni a Sleek pirosítójáról Antique árnyalatban, szinte minden hónapban előkerül, májusban nem is használtam mellé mást, pedig rengeteg pirosítóm van...Az Etude House Proof 10 szemhéjalapot továbbra is zseniálisnak tartom, egyszerűen a legjobb. Van azonban egyetlen negatív tulajdonsága, ami eléggé nagy fekete pont, ez pedig a csomagolás: ki volt az az épeszű aki kitalálta?! A sűrű állaga miatt forró vízbe állítós módszerrel sem lehet leimádkozni a tubus aljára, elvágni pedig fogalmam nincs mivel lehetne, komolyan az agyamra megy. A sminkes fiókban kotorászáskor került a kezembe ez az ősrégi Essence duo szemhéjpúder (12 SO-BEautiful) aminek főleg a barna árnyalatát használom ujjal felütögetve a sietős reggeleken, kicsit fényes, szépen pigmentált, imádom. 
Az Essence The Gel alaplakkal és a BTGN fedőlakkal szinte minden manikűröm fent marad 4-5 napig lepattogzás nélkül, ami nálam elég nagy szó mostanában, ugyanis bizonyos körmeim vége lemezesen törik, akármit csinálok, így viszont nem kell attól félnem, hogy fél nap után azokon a részeken felválik a lakk.


A kedvenc filmem a hónapban az Életrevalók volt, tudom, elég "late to the party" de nem szoktam ilyesmi filmeket nézni, attól meg főleg tartottam, hogy francia (bocsi). Végig lekötött, a maga formájában vicces is, és nem mellesleg komoly társadalmi mondanivalója van. Nem szoktam vígjátékot ajánlani, ennél viszont megteszem.


Nem tudok főzni - a konyhai balesetek mestere vagyok - és nem is nagyon szeretek, viszont Jamie Oliver a szívem csücske már évek óta. Imádok mindent, amit csinál, és amióta mostanában néha elkaptam egy-egy részt a tv-ben a Jamie 30 perces kajáiból, újra rákattantam teljesen. Aztán megtudtam, hogy van YouTube csatornája is... azóta vége a szabadidőmnek :D


Elballagtam, megkaptam az évvégi bizonyítványomat  - a biosz és matek négyesen kívül minden tantárgyból ötöst kaptam hálistennek - és lement az összes írásbeli érettségi. Néhánynak már a nagyjábóli pontszámát is tudom, de végleges csak június másodikán lesz. A konzultációknak hála még mindig találkozunk a legtöbb osztálytársammal párszor a héten, plusz mi az írásbelik után megyünk szerenádozni, most meghitt csak igazán a hangulat. A blog kinézetén is változtattam kicsit, mert miért ne, hátha így jobban fog tetszeni többeknek. Azt említettem már, hogy mennyit kell tanulni?!

Kedvenc zenék:
Sinead O'Connor - 8 Good Reasons
Mumford & Sons - The Wolf
Asking Alexandria - The Death of Me
A Day To Remember - All I Want
Sia - Big Girls Cry
Racing Glaciers - Animal
Kiscsillag - A kis óceán
Kispál és a Borz - Kényszer, érdek, ösztönélet
Coldplay - Ink
Florence + The Machine - Ship To Wreck
Middlemist Red - Multicoloured Drive
Kodaline - Ready

Hiába volt viszonylag jó hónap a május, azért örülök, hogy vége, mert ez azt jelenti, hogy nemsokára szóbeli, utána pedig szabadság! Meg a szülinapom :D 

10 megjegyzés:

  1. vegre valaki ismeri kodaline-t :)) jo kis lista volt ez! :)

    VálaszTörlés
  2. Oh, Jamie-re én is rá vagyok kattanva :D főleg a tésztás kajáira!!
    Az Életrevalók az egyik kedvenc filmem lett, bár szájhúzással kezdtem neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ne tudd meg hányszor voltam úgy hogy ááááh, mindenki mondja hogy milyen jó, de hát én nem akarok ilyen nyomasztó filmet nézni...aztán belenéztem és azóta imádom :D

      Törlés
  3. Szia! Egy tipp az Etude szemhéjalapozóhoz (nekem is ez van): egy alkohollal fertőtlenített kisebb laposfogóval meghajlítom az applikátort, majd visszadugom a tubusba, és esetleg megcsavarom közben egy picit. Szép mennyiséget leszed a tubus faláról, amivel elvagyok egy darabig. Ha elfogy, majd megint eljátszom ezt. Nem tökéletes megoldás, de nem kellet kidobnom a terméket, és már egy hónapja használom azt a mennyiséget, amihez így sikerült hozzájutnom.

    Gratulálok az érettségihez, nagyon szép eredmény! A szóbelik pedig tényleg nem olyan vészesek, túl leszel rajtuk hamarosan. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, amúgy magától is elég hajlékony, befér a kis mélyedésbe nagyjából de még így sem az igazi :/ Lehet hogy valahogy nekiállok szétvágni majd az utolsó erőmmel...
      Egyelőre úgy érzem hogy a tételeken kívül semmi más nincs az agyamban...:D

      Törlés
  4. 2.án nekem is szülinapom. Remélem sokan az eredmények miatt nem fogják utálni ezt a napot :)).
    Köszi a film tippet, meg is nézem este :)
    Nekem is vizsgaidőszakom van :-s Kitartást Neked! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. u.i. : a Dove deoból a stiftes változatot imádom :D.

      Törlés
    2. Nekem 18. a szülinapom, és aznap van a bankettünk ráadásul :DD

      Törlés
    3. Nekem 2.án volt a kicsengetésem 3 éve, dupla buli volt :D

      Törlés