2015. május 19., kedd

Lovely Extra Lasting matt ajakkrém

Ha rúzsról, vagy bármilyen ajaktermékről van szó, nálam a tartósság az elsőszámú szempont. További elvárás, hogy lehetőleg ne legyen fényes, csillámos pedig még kevésbé, a matt ajakrémekkel azonban sosem voltam jóban: az Essence verzióját kifejezetten utáltam, a NYX ára már átlépte a lélektani határomat, és így tovább. Teljesen véletlenül akadtam rá a Lovely pulton ezekre, a Krémmániás vélemények alapján ígéretesnek tűnt. Kezdésnek az egyes számút hoztam el, ami abszolút hétköznapi-komfortzóna viselet, majd nem sokkal ezután követte a hármas is. Ezen kívül azt hiszem még egy pinkes árnyalatban kapható, de az nem csigázott fel. 



A csomagolás nem a legigényesebb, abból az igazi, kopogós műanyagból készült, mégis masszívnak érzem, bátran táskába dobós. Az applikátorral számomra abszolút nem kényelmes dolgozni, túl hosszú és lapos, egyáltalán nem lehet vele precízen felvinni a terméket, hamarosan ki is fejtem, hogy különösen itt miért lenne ez fontos. Az illatuk engem a narancsos szaloncukorra emlékeztet, ízük nincs.


A pigmentáltság mindkettőnél tökéletes már egy elég vékony rétegben is. A piros tónusában kicsit csalóka, mert hidegebb  és feltűnőbb felkenve, mint a csomagolásban. Körülbelül fél perc kell a száradáshoz, ezután teljesen mattak lesznek. Ami meglepő, hogy még szárazabb szájon sem mutat annyira csúnyán, mint várnánk. Kezdetben ez is ragacsos valamennyire, de nem elviselhetetlen, egy idő után nálam ez meg is szűnt. Mégis a legfőbb tulajdonság, ami miatt beruháztam rájuk, hogy szupertartósak. De itt jön elő újra az applikátor kialakítása: a gyors száradás és a tartósság miatt főleg a pirossal nagyon sokat kell pepecselni, valahogy sosem sikerül tökéletesre a végeredmény, nude árnyalattal nincs ennyi probléma, pont ezért is használom többet. Evés-ivást tökéletesen bír, de azért érdemes ránézni a nap folyamán. Még micellás vízzel is alig lehet leimádkozni az ajkakról, ugyanakkor szárítani sem szárít túlságosan.


Rossmannokban találhatjátok meg őket, teljesen áron 699 forintért, amiért 6 millilitert kapunk, de gyakran vannak 25%-os akcióban, akkor igazán megéri.

A legnagyobb hiányosságot a színválasztékban és az applikátor kialakításában vélem felfedezni, de tudom ajánlani mindenkinek, akinek hozzám hasonlóan irreális elvárásai vannak tartósság terén, és képes plusz fél percet áldozni a szép eredmény érdekében. 

2 megjegyzés:

  1. A tartósság nálam is nagy vesszőparipa, nemrég vettem egy hasonló piszkos-pinkes Nyc ajakkencét, de nem igazán volt tartós, annyira utálom hogy felrakok egy rúzst vagy ajakkrémet és addig bírja amíg le nem iszom / eszem.... És persze lusta vagyok újrarakni =/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vagy rosszabb esetben mielőtt enni/inni készülök, letörlöm és utána már nem rakom vissza...kár értük :( Így szinte egyáltalán nem használom ki a rúzsaimat úgy, mint szeretném :D

      Törlés