2015. május 5., kedd

Legújabb mániám - fürdősók

Évi ültette a fülembe a bogarat már hónapokkal ezelőtt, és emlékeztem is, hogy kicsiként rajongtam a fürdősókért, így félig nosztalgiából, félig pedig kíváncsiságból vettem néhány tasakosat belőlük. 
Mivel viszonylag kis kádunk van, mind a háromból egyszerre csak a felét használtam, így tasakonként két fürdésre voltak elegendők. Mind a Rossmann, mind a DM sajátmárkás  kis tasakos fürdősókra általánosan érvényes, hogy 300 forintnál nem kerülnek többe, és gyakran cserélődik a választék, ilyenkor a kifutó változatokhoz már 170-220 forintért hozzá lehet jutni. Az illatukat a hátoldalon vágott apró lyukon keresztül érezhetjük, bár gyakran sikerül leragasztani pont ott...Fontosnak tartom még megjegyezni, mert volt erre vonatkozó kérdés, hogy nem fogják be a kádat egyáltalán, nem kell utánuk külön takarítani.



Balea Seelenmagie zöld tea illattal: a fürdősó maga élénk világoszöld színű, így a fürdővizet is ilyenre színezi. Nem szoktam teázni, így az illata engem leginkább a frissen mosott ruhákra, és az öblítőre emlékeztetett, és beillatozta a lakást, ahogy kinyitottam a fürdő ajtaját. Ez hidratált is, persze nem úgy, mint egy testápoló, de határozottan ott volt az érzet.


Balea Gefühlsbad narancsvirág kivonattal: illat terén ez maradt el a legjobban, nem volt túl intenzív, amit önmagában nem rónék fel neki, de a narancsot is kevésbé éreztem, egyszerűen nem tudom meghatározni, hogy mire emléketet. Értelemszerűen narancsosra színezte a vizet, itt is tapasztaltam némi hidratáló hatást.


Isana citromfű & bambusz: ez volt az egyetlen, amelyik habot is képzett az illaton kívül. Maradéktalanul felolvadt, mivel a benne található sókristályok ténylegesen asztali sóra emlékeztettek, míg a többiben nagyobbak voltak. Sokkal fásabb, zöldebb illatú, mint a zöld teás Balea, a citrusosságot nem igazán fedeztem fel benne ezek mellett. Nem szárított, de nem is hidratált.


Azt hiszem, amint lehetőségem lesz rá, többféle fürdősót is kipróbálok majd, jelenleg nagyon fáj a fogam a Tetesept izom- és ízületlazító változatára, ugyanis erre elég nagy szükségem lenne. 
Ti szeretitek őket? :) 

6 megjegyzés:

  1. A zöld teásat ki kell próbálnom. Úgy is megígértem az öcsémnek, hogy lesz zöld víz is, nem csak rózsaszín. :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem is bejött, azóta hogy írtad, hogy nem fogja be a vizet, kimertem próbálni a gránátalmásat. Az illata is finom, a színe is jó, meg valahogy olyan felüdítő érzés volt (lehet három napos május 1 után bármi ilyen hatással lett volna :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na a gránátalmásat még nem próbáltam, de akkor majd következőnek...:D

      Törlés
  3. Ha egyszer elkezdi az ember használni őket, nem lehet leállni velük. :D

    VálaszTörlés