2015. március 10., kedd

Essence Make Me Brow színezett szemöldökformázó

A sminkelés egyik legfontosabb lépése a szemöldök hangsúlyozása, hiszen ez ad keretet az arcnak. Használhatunk port, ceruzát vagy krémes állagú termékeket, de mostanában kezdenek egyre népszerűbbek lenni a színezett zselék is, amiknek kialakítása leginkább egy szempillaspirálra hasonlít. Egyre több márka hozakodik elő ilyesmivel, az Essence tavaszi szortimentjében is helyet kapott egy, két árnyalatban. 



Kiszerelésében abszolút táskabarát, aki ismeri a Benefit márkát, rögtön rájöhetett, hogy ikonikus termékükre, a Gimme Brow-ra hajaz. Sok szemöldökformázó termék hibája szerintem a túlméretezett kefe, itt viszont ilyesmiről szó sincs, kényelmesen és precízen lehet vele dolgozni.



Azon kívül, hogy színezett, találhatók benne kis "rostok" is, amik a szempilla szálaihoz tapadva dúsabbnak mutatják azt. A sötétebb árnyalatot választottam, amiben nincsenek vöröses pigmentek, így a közép- és sötétbarna hajúaknak tökéletes lehet. A legfőbb problémám a szemöldökömmel, hogy a szálak hosszúak és pont ennek köszönhetően nem tűnik dúsnak és egyenletesnek. Lelövöm a poént: ilyen típusú szemöldökre nem ajánlom akkor, ha valaki csak ezt szeretné magában használni, ugyanis a rések és hiányosságok kitöltésére nem igazán alkalmas. Ezt főleg az állagából adódhat, nagyon folyékony, felvitel után fél perccel is érezni még a nedves érzetet, építgetni sem lehet túlzottan. A tartóssága sem kiemelkedő, a Catrice ilyen terméke egészen nap végéig ott van, sőt, gyakran fürdés/hajmosás után is úgy kell lemosnom, ez pillanatok alatt lejön vízzel, nap folyamán egyébként viszonylag szépen a helyén tartja a szálakat.

Előtte
Utána, csak ezt használva (éppen szemöldöknövesztésben vagyok, nézzétek el nekem)

Nem tudom pontosan, hogy a két méteres állványokon is megtalálható-e (szerintem nem) a Corvin és az Europeum Müllerben azonban biztosan beszerezhető 950 forintos áron, 3,8 ml festéket tartalmaz.

Nem tudom azt mondtani, hogy förtelmes és messzire kerüljétek el, de én a Catrice változatot valamivel jobban szeretem, már csak a tartósság miatt is. Sietős napokra megfelel, főleg azoknak, akik nem szeretik a hangsúlyos szemöldökfestést.

12 megjegyzés:

  1. A Catrice verziója nagy kedvenc, szerintem lassan pont el is fog fogyni már - magában is tartós, de ha rádobok egy átlátszó fixáló gélt vagy a waxot, egész nap ott marad. A L'oreal ugyanilyenjét használom még, de múltkor lemosásnál darabokban jött le a szemöldökömről, és ott maradt az arcomon és alig tudtam leszedni, elég wtf érzés volt...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A L'orealtól az ára tart vissza, most a Maybelline is kijött egy ilyennel, de állítólag pocsék :D

      Törlés
  2. Még egy termék, amit kinéztem de nem igen fogom megvenni. :D Szép. :D Akkor úgy tűnik az egyik nude rúzs fog csak bekerülni a kosaramba. :) Az viszont tökéletes és tartós(hozzám mérten), már amennyire sikerül tesztelnem a boltba. A tökéletes nude rúzs számomra de tényleg. :D Na de elkalandoztam... Ha egyszer ki szeretném próbálni az ilyen szemöldökformázót, inkább a Catrice termékéhez fogok nyúlni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nude rúzsok közül is vettem egyet, majd meglátjuk, hogy teljesít :)

      Törlés
  3. Na akkor ezt is kihúzom a listámról! Így legalább belefér még valami, mondjuk egy szép lakk :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó lenne, ha én is inkább kihúzogathatnék a listámról, mint inkább hozzáírnék mindig...:D

      Törlés
  4. Én is éppen szemöldököt növesztek, kicsit túl lett szedve a belső csúcsa....... Bár a Tied nagyon szép formájú így is. (-: Én legutóbb a Catrice púderes készletét vettem, mert nekem is inkább a réseket kell kitölteni. Így viszont ezt nem fogom megvenni, bár ha jól sejtem nálunk nem is kapható..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm, nem gondoltam, hogy valaki azt fogja mondani hogy szép :O Nálam is főleg a dússágot kéne imitálni ugye, szóval mindenképp szükség van még valamire ezek mellé...

      Törlés
  5. Na, ezért legalább nem kell sajnálnom, hogy nincs essence a közelemben. :D Köszi a tesztet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :D Látod, te is elköltheted másra az erre szánt pénzt :D

      Törlés
  6. Én úgy vettem észre, hogy a zselék azoknak jók igazán, akik csak minimálisan akarnak színezni, és inkább a fixálás a lényeg. Nekem pont ezért ideálisak, de én meg semmi mást, sem pont, sem ceruzát nem tudok használni.
    A L'Oréal egyébként nekem már szinte túl pigmentált, túl sok, de a legtartósabb, viszont az ára borsos...

    Az Essence-t én is szerettem volna megvenni (van a második métereken is :) ), de annyira szürkének tűnt, hogy végül visszatettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami a leginkább bosszant hogy ezeknek a szálacskáknak benne szinte semmi haszna nincs, pedig azt hittem, hogy ki fogják egy kicsit tölteni a réseket...lehet hogy Glamour kuponnal megveszem majd a L'orealt akkor, nekem van mit színezni a szemöldökeimen...:D

      Törlés