2015. március 3., kedd

Bolti hajegyenesítő termékek - TRESemmé Keratin Smooth 7 Day Heat Activated Treatment

Régóta áhítoztam már a TRESemmé termékek után, mert a brit és amerikai bloggerek és videósok nagy része dicséri és szereti őket. Biztosan tudjátok, hogy nagyon göndör hajam van, de nem szeretem, ezért minden hajmosás után vasalom, majd kedvem szerint hullámosítom vagy éppen egyenesen hagyom, utóbbi esetben a minél tartósabb és szebb eredmény érdekében szükségem van valamiféle egyenesítő "kezelésre". 


A krém ígérete szerint hőre aktiválódó keratinos formulájának köszönhetően akár több hajmosást követően is simán tartja a hajat. Használata engem emlékeztet a szalonokban végzett "végleges" egyenesítő eljárásokra, hajmosás után néhány pumpálásnyit el kell oszlatni a nedves haj egészén, megszárítani, majd a tartós hatás érdekében többször átvasalni a tincseket, ráadásul hővédőt is tartalmaz.



Állagában elég folyékony, kicsit zselés érzetű fehér krém, "fodrászszalonos" illattal. Az én hajamra általában 4-5 pumpálásnyi elég, ezt oszlatom el fésülködés után, ügyelve, hogy mindenhova jusson belőle. Száraz hajon is érezni, hogy valamit tettünk rá (ez a legtöbb hasonló termék esetében így van), vasalás után ez az érzet azonban teljesen eltűnik. Már közben is észrevehető, hogy sokkal egyszerűbben és gyorsabban siklik a vasaló, általában egy tincsen két-három alkalommal húzom át, az utasítás mondjuk többet ír...
Az igazi próba természetesen az ezután következő pár nap, vajon volt-e értelme vagy csak kidobott pénz és ugyanúgy visszaugrik a hajam? Jelentem, nálam működik! Teszteltem párás, ködös, esős időben is, a következő hajmosásig megőrzi az egyenességét és ami számomra igazi csoda volt, hogy a hajgumi nyoma sem látszik meg benne. Ki tudja miért, de az én hajam főleg a tetejénél hajlamos visszahullámosodni, ezt is kiküszöböli. Nem vettem észre, hogy zsírosítana, pluszban pedig fényessé és puhává varázsolja a hajat. A hosszantartó eredményt sajnos nem tudom igazolni, minden hajmosás után formázok valahogyan...
Negatívum, hogy nehezen beszerezhető itthonról, Amazonon és eBay-en, esetleg ismerősökön keresztül érdemes próbálkozni, a kinti drogériákban 7-8 fontba kerül, de akcióban ennél kedvezőbb áron is ki lehet fogni, a kiszerelése 120 ml.

Nektek milyen egyenesítő termékek váltak be? :)

12 megjegyzés:

  1. Nekem is göndör hajam van, és bár szeretem (vagyis inkább megbékéltem vele, mert lusta vagyok vasalni), de pont mostanában jutott eszembe, hogy jó lenne egyenesebben is hordani.
    Ha be tudom szerezni, lehet, hogy kipróbálom ezt, mert a "sima" vasalás nekem nem elegendő, két-három óra múlva már szinte loknis a hajam. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem tudsz hozzájutni, a John Friedának is van ilyen három napos egyenességet ígérő fújós széruma, azt is szeretem, de legutóbb már csak kiárusításon tudtam hozzájutni, azóta nem tudom, hogy van-e megint...neten tuti megtalálod mondjuk azt, 3-Day Straight a neve :)

      Törlés
  2. Én lemaradtam róla, hogy göndör hajad van, mindig azt hittem, hogy alapból egyenes :O Egyébként jól hangzik a hatása, bár nekem nincs rá szükségem szerencsére, mert elégedett vagyok a hullámos hajammal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nem akarod tudni, mint valami fekete nőnek, olyan a hajam...:D

      Törlés
  3. Én szárazsampont próbáltam a TRESemmé-től, de nagyon nem jött be, alig vártam, hogy elfogyjon. Egyébként vicces, nekem eredetileg egyenes a hajam, de nem szeretem és évek óta daueroltatom. Téged abszolút nem tudlak elképzelni göndören, de azért egyszer megnéznélek úgy. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudom magamat elképzelni, szerintem rettenetesen áll és egyébként nekem nagyon sok göndör hajú ember haja nem tetszik alapból sem, nem csak a sajátomat nem szeretem :D

      Törlés
  4. Ez jól hangzik. Én mindig vasalom a sem nem egyenes, sem nem göndör hajamat. Inkább a szalmakazal a legjobb jellemző a hajamra. Régebben kiegyenesíttettem (3 éve!!) és még az alja mindig egyenes! Sajnos kissé tönkretette a végleges egyenesítés a hajamat és nem is lett szép természetes egyenes hatása, inkább olyan fura drótszerű. Többet nem fogom megcsináltatni, szépen vissza fogom vágatni, ahogy nő. Bár legutóbb nagyon megkopasztott a fodrász, még gyűjtöm a bátorságot, hogy elmenjek hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szerettem volna ilyen szalonos egyenesítést régebben de aztán inkább lemondtam róla és megszenvedek vele minden nap, de legalább olyan, amilyet szeretnék és visszafordítható...pláne amióta egyre jobb termékeket kapni.

      Törlés
  5. Hol szerezted be ezt a kremet? Epp Barcelonaban vagyok, de csak samponr es balzsamot talaltam eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Skóciában, angol területeken tutira lehet kapni, máshol Európában nem tudom :(

      Törlés
    2. Koszi! Ma is kerestem uzletekben, de csak sampont es balzsamot talaltam. Abbol melyiket erdemes szted megvenni? A keratinos jo? Ma lattam hidratalot is. Hosszu, gondor hajam van, satirozott, festett.

      Törlés
    3. Nem tudom, nem használtam ezen kívül más hajápoló terméket tőlük.

      Törlés