2015. február 15., vasárnap

Az új kedvenc parfümöm, avagy a név nem minden | One Direction You & I

Aki követ Facebookon és Instagramon, az láthatta, hogy a napokban csomagom jött és többen kérdeztétek, hogy mi lapult benne. Valamikor január környékén az egyik Mülleres vásárlásom alkalmával véletlenül láttam meg ezt a parfümöt. Én is, mint gondolom a legtöbben azt hittem, hogy biztosan tucat és kislányoknak való, ám már a kifújáskor meglepetés ért, ugyanis rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem rossz, sőt. Telt az idő, egyre jobban megtetszett, majd hazafelé tartva a sálamat szagolgatva jöttem rá, hogy abszolút magaménak érzem: igen, beleszerettem egy One Direction parfümbe. 
Hozzátenném, hogy semmi bajom a zenekarral, nem az én stílusom, de nincs velük probléma. Úgy gondolom, hogy biztosan sokkal pozitívabb véleménnyel lenne mindenki, ha nem a tinilányok őrült és fanatikus rajongása jutna eszébe róluk az embereknek.


Az üvege cseppet sem nevezhető táskabarátnak, elsősorban a mérete és a kupak formája miatt. Szépnek szép, a nyakán egy levehető gyűrű is van, a folyadék maga világoslila árnyalatú és csak az oldalán található felirat sugallja, hogy melyik zenekar nevével fémjelezték. A dobozán természetesen az együttes tagjainak arcképei vannak, nem az én ízlésem, de ez van :D




Mindig is a gyümölcsös illatok híve voltam, ebben is fellelhetők ilyen jegyek, ám meglepő módon nem tartozik a nagyon édes, cukorkás parfümök közé. Az alapillatot pézsma, praliné és szantálfa adja, fejillatot mangó és grapefruit, a szívillat pedig osmanthusból, orchideából és bazsarózsából áll. Én kifejezetten meleg illatnak tartom, nyugalom és elegancia jut eszembe róla. 
EDP-ről beszélünk, én a megvásárlása előtt 4-5 alkalommal biztosan magamra fújtam, ha Müller közelébe jártam, a sálamon több hét után is érezhető volt még az illata, sőt, még a hajamon is, ugyanakkor nem túlságosan intenzív és fojtogató. Van ezen kívül egy másik illatuk is, az sokkal édesebb, nem igazán tetszett.

Az 50 ml-s kiszerelést rendeltem Iparfümériáról, ez 5890 forintba, míg a 100 ml 7440 forintba kerül, a Müllerben 4-5 ezer forinttal drágább mindkettő. Más parfümériában és online webshopban nem láttam, azt hiszem, viszonylag új még a piacon.

Ebből látszik, hogy a celebparfümök között ugyancsak találni jót és különlegeset, ráadásul nem ritkán sokkal olcsóbban, mint nagy divatházak vagy high-end kozmetikumokat gyártó cégek illatai, érdemes néhanapján körbenézni a polcok ezen részein is :)

3 megjegyzés:

  1. A grapefruit és mangó annyira jól hangzik! :D Amúgy néha az ilyen celeb illatok is sikerülhetnek jól. Nem mindenki csak meggazdagodni akar, van aki képes egy kis munkát is befektetni ezekbe a dolgokba, lám, ez az eredménye. Mennyi meg mennyi sztárrol tudni, hogy csak a nevét adja az illathoz, de minden más munkát az ölebeinek kell megcsinálnia, a lényeg az, hogy a való életben még ő maga is viszolyog a saját parfümjétől, csak reménykedik egy kis plusz bevételi forrásként. A sztárság már csak ilyen...vagy még olyanabb. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *sztárról
      Jézusom, de nem tudok írni 2 hónapnyi vizsgázás után, rettenet. :/

      Törlés
    2. Én hallottam olyat is, hogy azért nem kedvelik pont ezt az együttest, mert az összes nevükkel fémjelzett cuccal a szülőkről akarnak leakasztani egy csomó pénzt, mert a gyerekek úgyis addig hisztiznek, amíg megveszik nekik, nem beszélve a koncertjegyekről, amik meg pláne nem olcsók. Lehet benne valami, az ilyen One Directionös mindenféle ereklyét én sem értem, a hátizsáktól kezdve a sminkes trendkiadásig, de a parfümöt például kifejezetten jó ötletnek tartom. Nyilván nem fogjuk úgysem megtudni, hogy mennyit tettek ők hozzá a létrejöttéhez, eleve furcsa, hogy férfiaknak női parfümjük jön ki, de hát...:D

      Törlés