2014. december 27., szombat

Decemberi kedvencek | 2014

Először is, remélem mindenkinél nagyon boldogan telt a Karácsony! :) 
Ugyan nemsokára készülök az év kedvenceivel, úgy gondoltam, hogy a decemberiek sem maradhatnak ki, mert habár ez a hónap sem tartozott a kedveceim közé, sok izgalmas dolog történt és van pár termék, ami különösen belopta magát a szívembe. 


Balea White Passion tusfürdő: hát, gyerekek, ez az illat...elvileg fehér virágok és acai bogyó adja az illatkompozíciót, de felőlem békanyál is lehetne benne, ameddig ennyire jó - egyébként sem láttam még soha acai bogyót. A minőségére sem lehet panasz és egész tartós is, úgyhogy szerintem megyek és betárazok belőle úgy tíz évre, ugyanis limitált.

Carmex epres ajakápoló: még tavaly októberben vettem Londonban, mert azt gondoltam, hogy ennek nem lesz meg az a kámforos-mentolos íze és illata, mint az eredeti verziónak, de tévedtem, ezért egy jó ideig nem is került használatba. Hatásában valamivel gyengébb, mint a tégelyes társa, még mindig az a kedvencem, de mostanában ezt is használgatom, főleg nappalra.

Bioderma Sensibio Tolerance+ hidratáló krém: az októberi sajtótájékoztatón került hozzám ez a krém, nagyon érzékeny és allergiás bőrre lett kifejlesztve. Hogy őszinte legyek, nem tapasztaltam semmi különlegeset a használatakor, de nem rossz. Nekem kicsit furcsa az állaga, vizes, tejes, nagyon kevés kell belőle, mert különben elkezd morzsolódni, vagy nem is tudom...mintha hámlana az arcom, úgy jön le. Illata csak akkor van, ha nagyon beleszagolok, az viszont nem kellemes. Egyébként egész jól hidratál, irritációt nem okozott.

Rimmel Match Perfection alapozó - 010 Light Porcelain: a skóciai szerzemények között már találkozhattatok vele, vártam, hogy beszerezhessem a megfelelő színűt belőle. Nemsokára jön róla külön teszt, de mivel itt helyett kapott, gondolhatjátok, hogy nem csalódtam :)

Bourjois Healthy Mix Serum alapozó - 51 Light Vanilla: tavasz óta nem igazán vettem elő ezt az alapozót, mert nem kifejezetten a melegebb időkre való a benne található fényvisszaverő részecskéknek köszönhetően. Zselés-géles állagú, nincs túl erős fedése, a bőr természetes textúráját hivatott utánozni, nem kell diszkógömb effektusra gondolni. A Bourjois alapozók nagy része sárgás tónusú, az én arcom pedig rózsaszínes, ami kicsit látszik, de jól eldolgozva nem feltűnő. Van egy enyhe gyümölcsös illata, ez sokakat elrettenthet, nálam azonban semmiféle irritációt nem okozott. Az ára kicsit húzós, 4-5000 forint körül mozog, ami nálam még épphogy belefér. Már nem kapható itthon, de ha jól tudom, a Radiance Reveal fajta szinte ugyanez.

Rival de Loop Young Baked Highlighter - 51 moon dust: ebben az évben fedeztem fel a highlightereket, jópár félét beszereztem belőle, de mindig kutattam egy olyan után, ami inkább rózsaszínes-ezüstös fényű és nem arany. Amikor megláttam a különböző blogokon, azonnal tudtam, hogy erre szükségem van, az utolsó darabot hoztam el az Árkád Rossmannból, azóta is mindig csak lefosztva látom a helyét, akárhol járok. Gyönyörű fénye van, nem túlzottan csillámos, ráadásul multifunkciós, hiszen szemhéjpúderként vagy a nagyon bevállalósaknál akár pirosítóként is megállja a helyét. Hatalmas mennyiséget (13 gramm) kapunk 600 (!) forintért.

NYX HD szemhéjalapozó: Dóri által került hozzám ez a termék egy blogtalálkozós cserebere folytán és hiába voltam rá kíváncsi, nem gondoltam volna, hogy lesz annyira jó, mint az Etude House, ami nem ok nélkül sokak kedvence, mert tökéletes termék. Néhány hetes használat után azt kell mondjam, hogy tartósságban abszolút megközelíti, nem fordult még elő, hogy nap végére összegyűlt vagy lekopott volna a szemhéjpúder a szememen. Amire figyelni kell, hogy mindenféleképpen rá kell vinni valamilyen szemhéjfestéket, mert önmagában 1-2 perc alatt becsíkozódik.

Maybelline Color Tattoo - 35 On and on Bronze: amikor először behozták hozzánk a Maybelline krémes szemhéjfestékeit és tele lettek velük a blogok - különösképpen ezzel az árnyalattal - én sem bírtam ki, és megvásároltam, de gyorsan rá kellett jönnöm, hogy valahogy nem az én világom sem a szín, sem maga a termék kivitelezése. Utána többször elővettem még, de néhány próbálkozás után mindig a fiókban landolt, hiába a tartósság és a formula. Most viszont valami bekattant és a hónap nagy részében legtöbbször egy ezzel készített sminket hordtam, amit nemsokára meg is mutatok majd nektek egy sminkes bejegyzés keretein belül :)

Manhattan zselés szemhéjtus: a lustaság nagy úr, amióta elkezdődött a suli, nem igazán vettem elő ezt a tust, inkább a filceseket használtam. Mostanában azonban ismét rákaptam, szerencsére nem beszáradós fajta, hónapok múltán is megmaradt a krémes állaga. A színe talán nem annyira fekete, mint a többi tusomnak, de tartósságban verhetetlen, ráadásul vízálló is, ami számomra fontos. Vastag és vékony vonalat is lehet vele húzni, én egy eBay-ről rendelt hajlított végű vékony tusecsettel szoktam használni.

Sleek pirosító - 142 Antique: Barbi adta meg az utolsó löketet, hogy Skóciában ezt is megvásároljam, hiszen több Sleek pirosítóm van még ezen kívül, ezért nem volt zsákbamacska, hogy mit fog nyújtani. Az árnyalat alapján következtethetnénk arra, hogy ez valójában egy kontúrszín, ahhoz viszont túl csillámos, ezért én főként pirosító gyanánt használom. Jól pigmentált, éppen ezért nem szabad csak úgy nekiesni az ecsettel, érdemes inkább építeni.

Rival de Loop Young körömlakk - 04 party glam: nem hiszem, hogy akárkinek is be kéne mutatnom ezt a lakkot, amióta megjelent nálunk ez a márka, mindenki áradozik a lakkjaikról és nem is véletlenül :) Szerintem szépséges, igaz, hogy három réteg minimum kell belőle, de gyorsan szárad, önmagában is gyönyörű, nem kell trükközni vele én pedig tudvalevő, hogy nem szeretek sok időt tölteni a manikűrözéssel :D

Yankee Candle - Merry Marshmallow: milliószor emlegettem már a Fireside Treats névre hallgató YC illatot, az örök kedvencemet, ami maga a tömör pillecukros gyönyör, nos, ennek a vaníliásabb, ünnepibb variációja a Merry Marshmallow :) El is feledkeztem róla, hogy még van belőle egy kevés, amióta rátaláltam, ez ég a kis párologtatómban :)

Kedvenc film: Mások élete (Das Leben der Anderen). Az utolsó héten németen néztük, Kelet-Berlinben játszódik, amikor az NDK és az állambiztonsági szolgálat mindent figyel és különösen gyanakodnak egy színpadi íróra és színésznő élettársára, ezért bepoloskázzák a lakást és egy századost állítanak rájuk, hogy figyelje őket a nap 24 órájában. Sajnos az interneten nem találtam magyar trailert hozzá, csak angol feliratosat, azt linkelem, Youtube-on fent van a teljes film eredeti nyelven, de angolul és magyarul is le lehet tölteni különböző oldalakról. Nem szoktak tetszeni a német filmek, de ez szerintem zseniális volt, nagyon élveztem.


Említettem, hogy a hónap elején volt a szalagavatóm, ami őszintén számomra nem számított akkora dolognak - egyébként sem, de külön oka is volt - ami mégis különlegessé tette, hogy Panni ott volt, majd közösen még egy barátnőmmel (szia, Sári!) elmentünk az afterparty-ra, végül pedig Panni nálam aludt :) Táncoltunk egy fantasztikus keringőt és egy még annál is jobb osztálytáncot, nem hiába volt a három hónapon át tartó heti kétszeri fél hetes próba :) Túl vagyunk az utolsó osztálykarácsonyon, ahol olyan fiú húzott, aki megjegyezte, hogy odavagyok a sminkekért és ehhez kapcsolódó dolgot kaptam tőle, a barátnőm azt mondta, hogy eddig tőlem kapta a legszebb ajándékot és persze itt az eddigi leghosszabb téli szünet, az utolsó az érettségi hajrá előtt. 
Ezen kívül felkerült a Youtube-ra az osztályfilmünk bővített verziója,, ami bizony fél órás, de ha valakinek van ideje és nem zavarja, hogy egy idegen ember osztályfilmjét nézegeti, akkor ajánlom, főleg a végét, mert ott vannak az "Így készült..." részek :) Ide kattintva elérhető. 
Nem terveztem képeket csatolni a szalagavatóról, most mégis megteszem, mert tudom, hogy kiváncsiak vagytok :)

A picike vagyok a jobb szélen
A legkirályabb táncpárral
Ott is ott vagyok ám!
Nézzétek a finom, nőies vállam :D
A kedvenc képem :)
Osztálytánc

Kedvenc zenék:
Grizfolk - Vagabonds
Jason Mraz - Sleep All Day
Coldplay - Fly On
Angel Haze & Sia - Battle Cry
Freelance Whales - Broken Horse
Stromae - Tous Les Memes
Stromae - Papaoutai
Ryn Weaver - Sail On
Ryn Weaver - OctaHate
Florence + The Machine - If Only For A Night
alt-J - Left Hand Free
The Menahan Street Band - The Traitor
Hybrid Minds - I'm Through
Sia - Fire Meet Gasoline
Norah Jones - Turn Me On
Stephanie Mabey - Cope

16 megjegyzés:

  1. Az RdL highlightert én is megvettem, csak akcióban 450.-ért... :D
    Szépséges voltál! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont azelőtt az akció előtt vettem meg még teljes áron, de így is bőven megérte :) Köszönöm szépen!!

      Törlés
  2. Nagyon szép voltál a szalagavatón :) Olyan kis picurka vagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Ne tudd meg, a keringőnél mögöttem egy 180+ centis lány állt, fantasztikusan néztem ki a bevonulásnál :D Visszanéztük a videót, annyira nevettem :D

      Törlés
  3. Imádom a táncos képeket, olyan élettel teliek :)
    Amúgy az on and on bronzot én is azért nem vettem meg, mert nem érzem a bőrtónusomhoz illőnek. Egy barna bőrön jól mutat, de az én fehérségemhez nem ez a legjobb árnyalat. Viszont a legtöbb CT kifogástalan, akármilyen szín is legyen ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig én magam nem voltam túl élettel teli aznap :DD
      Nekem valahogy nem nyerte el a tetszésem egyik CT sem, ezen kívül még a Mauve Crush van meg, de szinte sosem használom...:/

      Törlés
    2. Én egy vámpír vagyok és az On and on bronze CT-t használom, szóval nincs több kifogás a beszerzésére :PPP Ecsettel szoktam felvinni, nem túl vékonyan és így egy olyan jó, metálos kinézetet kapok, hogy na :D
      Nagyon szépséges voltál a szalagavatón!!!!! :)
      Pusza: Reni

      Törlés
    3. Én ujjal maszatolgatok, az ecsethez lusta vagyok....:P Köszönöm szépen!! :)

      Törlés
  4. Úgy örültem, hogy ott lehettem! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én hogy örülök, hogy ott voltál <3

      Törlés
  5. Nagyon szép voltál a szalagavatódon, örülök, hogy megmutattad a képeket :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)) Ne tudd meg, milyen nehéz volt kiválogatni ezt a pár képet, a legtöbb siralmas lett...:D

      Törlés
  6. Én a Color Tattookat nagyon imádom, örülök, hogy megbarátkoztál vele és várom a sminket. :) Kár, hogy itthon nem kapható minden árnyalat. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy királykék árnyalat külföldön, na nekem az az egyetlen, ami különösen tetszik :D A sminket már egyszer lefotóztam, de nem volt elég fény, úgyhogy csinálhatom újra..:(

      Törlés
  7. Örülök, hogy neked bevált a NYX HD, nem, tudtam volna vele mit kezdeni. :) Amúgy a Rival de Loop highlighterrel ugyanúgy jártam múlt héten, mint te... elhoztam az utolsót az Árkádból. :D Nem meglepő, miért ennyire kelendő. A RdeL körömlakk pedig nagy valószínűséggel végigkíséri a vizsgaidőszakomat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor pláne nem tudtad volna megvenni, amikor én, mert hatalmas csatakiáltások közepette kaparintottam meg az utolsót amikor ott voltunk :'DD

      Törlés