2014. november 26., szerda

Novemberi kedvencek | 2014

Rettentően örülök, hogy lassan vége a novembernek, ez volt eddig az egyik (ha nem a) legrosszabb hónap az évben, nem is bővelkedett túl sok kedvencben, de azért ami van, megmutatom. Szerencsére már csak kevesebb, mint egy hónap van karácsonyig! Többekkel ellentétben én nem úgy kerülök ünnepi hangulatba, hogy filmeket nézek, zenéket hallgatok, bevásárolok egy rakat díszítést, csak egyszerűen várom :) 


Balea Purple Kisses tusfürdő: újabb Balea tusfürdő kedvenc, szokás szerint. Ez az illat szerintem sokak számára elég megosztó lehet, mivel eléggé fűszeres és férfias de nekem nagyon bejött. Használat után még pár órán át lehet érezni minimálisan a bőrön is.


St.Ives Fresh Skin barackos bőrradír: egy teljes tubussal már elhasználtam belőle a tavalyi londoni látogatásom óta, apukám egyik kedves kollégája hozta nekem ezt a kisebb kiszerelést egy másik fajtából. Amiben a lényeg rejlik, hogy barackmagőrleménnyel radíroz, ezáltal hatékony, mégsem durva. Az illatát is szeretem, utólag sajnálom, hogy nem hoztam belőle legutóbb utánpótlást.


Schauma Tápláló Nektár hajbalzsam: szeretek különböző balzsamokat kipróbálni, Schauma termékekkel eddig még nem volt túl sok tapasztalatom, ezen viszont megakadt a szemem. Az illata virágos, hajmosás után is érezni még egy kicsit, hatásában nem volt kiemelkedő, mégis sokat használtam.

Max Factor CC krém - 40 fair: amikor megvettem, rengeteget használtam, aztán amikor körülbelül a háromnegyede elfogyott, bekerült a fiókba. Nyár végén, ősz elején fedeztem fel ismét és észrevettem, hogy eléggé kifakultam belőle, nem feltűnően, de kicsit túl sötét. Az elfogytak között ismét találkozhattok már vele, ugyanis el is használtam a maradékot - van még egy bontatlan tartalékba, anno kettőt vettem - összességében a fedésével és a tartósságával nem volt gondom, de most inkább használok mást.



Essence Blush Up! pirosító - 10 heat wave: a skóciai szerzemények között már láthattátok a kint kapott Essence csomag részeként. Nagyon tetszik ez a megoldás, hogy gyakorlatilag háromféleképpen is lehet használni, én a hangulatomhoz mérten teszem fel vagy a narancsosabb, vagy a rózsaszínesebb árnyalatot, mindkettő iszonyat pigmentált és tartós is.


Essence Eyebrow Stylist Set szemöldökformázó készlet - 02 natural blonde style: szintén Skóciából, sokáig nem értettem, hogy mit szeretnek annyian ezen a terméken, egy sima szemhéjpúder is megfelel szemöldökformázáshoz. Ez így is van, ebben viszont annyira eltalálták a színeket, hogy azóta mindig ehhez nyúlok. Az egész napot kibírja, kompakt, a benne levő ecsetet ugyan nem használom és nem is próbáltam, a sablonok számomra használhatatlanok, mert kétszer olyan hosszúak, mint a saját szemöldököm és a csomagolását sem értem, egy duo szemhéjpúderre hajazó megoldás sokkal praktikusabb lett volna szerintem, de a benne levő termék csodás!

Essence Longlasting szemceruza - 18 berry merry: a kedvenc barna szemceruzám is ebből a vonalból van, ezért a Glamour napokkor velem jött ez a lilásabb, fényes szín, amivel egy kicsit különlegesebbé tehető a smink. Ugyanolyan tartós és pigmentált, mint a barna társa, 550 forint környékén mozog, ennél több nem is kell.

Lovely Pump Up! szempillaspirál: Zitu nyereményjátékán nyertem még nyáron, régebben használtam már ezt a spirált és akkor is meg voltam elégedve vele. Tényleg igaz, amit sokan állítanak, hogy hatásban a maga körülbelül 700 forintjával kenterbe ver néhány sokkal drágább darabot. Szépen dúsít, hosszabbít, nem pereg, aki olcsó és megbízható szempillaspirált keres és még nem próbálta ezt, nyugodt szívvel ajánlom.


Miss Sporty Instant Lip Colour & Shine rúzsceruza - Plum Twist: a tavaszi blogtalálkozó alkalmával cseréltem Vikivel és gyorsan belopta magát a kedvencek közé, az osztálytársaim is gyakran dícsérik, ha ez van rajtam. Ugyan apró csillámok találhatóak benne, amit én alapvetően szeretek inkább elkerülni, szájon már egyáltalán nem látszanak. A balzsamos, krémes állaga ellenére tartós, meg is színezi az ajkakat, így egy óvatos evést is kibír akár.



Essence Effect körömlakk - 01 pixie dust: még egy skóciai dolog, soha nem gondoltam, hogy ez a körömlakk nekem valaha tetszeni fog. Alapvetően egy fedőlakkról beszélünk, legalábbis az Effect vonal tudomásom szerint ilyen, én mégis önmagában hordom. Nagyon gyorsan szárad, a harmadik rétegnél már szinte teljes a fedése, én csak "unikornisos lakk" néven emlegetem. 4-5 napot fedőlakk nélkül is kibír nálam.


Lady Gaga Fame parfüm: a tavalyi karácsonyi Pixiboxban lapult ez a mini kiszerelésű parfüm, amire akkor éppen nagyon kíváncsi voltam, hiszen új volt még a piacon és elég extrémnek ígérkezett. Az illat számomra abszolút őszi-téli, kicsit fűszeres, virágos, az extravagancia számomra hiányzik belőle, ezért hétköznapokra is simán használom, pláne, hogy nem túl tartós.


Yankee Candle - Black Coconut: a legutóbbi Yankee Candle bevásárlásom alkalmával olyan illatok után kutattam, amiket eddig még nem ismertem, így került elém ez is. A kókusz nagy kedvencem, ebben pedig van valami, ami ősziessé teszi és nem a nyár jut róla eszembe, mint a legtöbbeknek. Nem tolakodó, nem kap tőle az ember fejfájást, szinte egész végig ez égett a hónapban.



Kedvenc film: Éberség. Teljesen véletlenül kapcsoltam oda, amikor elkezdődött egyik este a tv-ben és egyszerűen ott ragadtam. A film nagyrésze egy szívműtét alatt játszódik, ahol az altatási éberség állapotában a beteg mindent hall és érez, ami körülötte történik, de fizikailag le van bénítva és nem tehet semmit azellen, hogy gyakorlatilag meg akarják ölni. Bűnügy, misztikum, egy kevés romantika, régen fogott meg ennyire film. Ha érdekel, nézzétek meg a trailert! :)



Kedvenc Youtube-os személyiség: Timi, aki néhány napja "tért vissza" a Youtube világába :) Ő egy Németországban élő magyar lány, a csatornája egyaránt foglalkozik külső és belső szépségápolással, divattal, lakberendezéssel, házi praktikákkal. Nagyon szeretem a stílusát, nagyon kifinomult és annak ellenére, hogy ha jól tudom, már több, mint tíz éve nem él itthon, rendkívül választékosan fogalmaz magyarul. Ha nem ismeritek, érdemes vetni rá egy pillantást!

A hónap kedvenc eseményét szerintem már kitalálhattátok, egyértelműen a skóciai út, amiről a beszámolót itt elolvashatjátok, ha valaki lemaradt volna. Jövőhét hétvégén szalagavató, lassan kész az osztályfilm, aminek a forgatásait borzasztóan élveztük, a táncokkal is elkészültünk, amik szintén fantasztikusak. 

Kedvenc zenék:
Thomas Rhett - Get Me Some Of That
Angus & Julia Stone - A Heartbreak
The Weepies - Same Changes
Lykke Li - Gunshot
Radiohead - There, There
Noel Gallagher's High Flying Birds - The Death Of You and Me
Tom Odell - Real Love
BANKS - Beggin For Thread
Broods - L.A.F
Taylor Swift - Blank Space
Biffy Clyro - Black Chandelier és Victory Over The Sun
Sia - Elastic Heart ft. The Weeknd & Diplo
Kasabian - bow
George Ezra - Listen To The Man
Chlöe Howl - Disappointed és Rumour
Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas, amiben többek között a Coldplay, a U2, Zoella, Alfie és a szerelmem Joe is részt vett!
Paul Kalkbrenner - Azure
3OH!3 - Double Vision, pedig egyébként utálom ezt a zenekart
The Script - No Good In Goodbye, de az egész új albumot imádom!

Ti is várjátok már a karácsonyt vagy még nem sikerült átszellemülni? :)

5 megjegyzés:

  1. Szerintem a tusfürdő nagyon parfümös, talán elillan az illata később, egyelőre nekem nem tetszik.
    A spirál tényleg jó, már kettőt vettem én is, de nyugodtabb lennék, ha le lenne fóliázva, mert így ki tudja, ki nyitogatta ki a boltban (és kente ki vele magát).
    A filmet régebben láttam, nekem tetszett, egyszerre borzalmas és megható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul van, hogy megveszek egy spirált és mondjuk nem szeretném még elkezdeni használni, ha le lenne fóliázva akkor teljes nyugalommal tartogathatnám a fiókban, így meg ki tudja...mindig hátulról veszem el a termékeket, hátha oda még nem nyúlt senki :D

      Törlés
  2. A Balea tusinak isteni illata van, szagoltam múltkor és tetszett! :) A Black Coconut tart megvan nekem is, de valahogy nem lett szerelem pedig imádom a kókuszt - a berrylicious viszont valami isteni. Ideje lenne beszereznem valami fűszereset is mostmár a sok gyümölcsös mellé, úgy érzem:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én is megvettem azt de még nem volt alkalmam rá hogy égessem :))

      Törlés
  3. Nice post! :-)
    http://placeforlady.blogspot.com

    VálaszTörlés