2014. szeptember 21., vasárnap

Rimmel Lasting Finish 25h Nude alapozó - 010 Light Porcelain

Mia volt olyan kedves, hogy a legutóbbi Rimmel sajtótájékoztatóról elhozott nekem egy alapozót kipróbálásra, ugyanis tudni kell rólam, hogy rettenetesen világos, rózsaszínes bőröm van, az itthoni drogériás márkák alapozói közül szinte nem is lehet az arcomhoz passzoló színt találni. Aki hasonló helyzetben van, annak nagy segítség lehet a Rimmel őszi újítása, ugyanis mostantól nálunk is kaphatóak az eddig csak külföldön árult legvilágosabb árnyalatok. (szerk.: Utólag megtudtam, hogy csak erre az alapozóra vonatkozik.)


Pár éve kipróbáltam az "eredeti" Lasting Finish alapozót, de túl masszív állagúnak találtam a tartóssága ellenére is, nem volt kényelmes viselni, ez a verzió viszont a tartósság és közepes fedés mellett nude finisht ígér anélkül, hogy az ember érezné, hogy az arcán van. Ezt egy nagyon jó koncepciónak tartom, hiszen ki szeretné, hogy az alapozója miatt úgy érezné, mintha megfulladna a bőre?!

Csomagolás: tubusos csomagolásban érkezik, viszont Angliában ugyanezt a típust pumpás kiszerelésben árulják, ahogy mostmár a sima Lasting Finish-t is itthon. Higiénia szempontjából semmi kivetnivaló, de használat közben vigyázni kell, hogy ne nyomjuk magunkra az egész tubus terméket, főleg a reggeli rohanásban. Egyébként a csomagolás alsó egyharmada átlászó, itt látszik a termék színe, a többi pedig fehér, piros betűkkel, ami szerintem szép és letisztult.


Állag, szín: ugyan folyékony alapozóról beszélünk, az állaga azonban nem annyira vizes, mint az ember várná. Könnyen eldolgozható, de hagy maga után egy ragacsosabb érzetet, ami 10-20 perc után eltűnik.
Az illata elég erős, leginkább frissnek mondanám egy kis citrusossággal.


Hatás, fedés, tartósság: A fedése erős közepes, a száraz bőrűeknek mindenképpen érdemes előtte bőrradírozni és hidratálni, ugyanis hajlamos kiemelni a száraz részeket, ami nagyon csúnyán mutat. Én általában a Real Techniques Stippling Brush ecsettel viszem fel, ezzel szépen el lehet dolgozni. A fedése közepes, a kisebb bőrhibákat és pirosságot nagyon jól eltünteti, gyakran még korrektort sem kell használnom mellé. Könnyű viselet, a kezdeti ragacsos érzet ellenére nem érzem a nap folyamán, hogy van valami az arcomon, nem akarom azonnal lemosni. Mindig használok fölé púdert, a Catrice Prime & Fine púderrel 8-9 órát bír fényesedés nélkül, ennél tovább nem nagyon szoktam az arcomon hagyni. A saját púderével is használtam, úgy valamivel kevesebbet bírt.
Teljes arcos kép nem készült, ugyanis - szerencsére - jelenleg semmi olyan nem található az arcomon, amin érzékeltetni lehetne a fedőképességét.

Összetevők: szilikonbázisú, huszas fényvédőfaktorral is rendelkezik.

CYCLOPENTASILOXANE, AQUA/WATER/EAU, TITANIUM DIOXIDE, BUTYLENE GLYCOL, TALC, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, ACRYLATES CROSSPOLYMER, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, MAGNESIUM SULFATE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, AMMONIUM ACRYLATES COPOLYMER, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, POLYMETHYLMETHACRYLATE, TRIBEHENIN, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, LAURETH-7, LECITHIN, PHENOXYETHANOL, TRIHYDROXYSTEARIN,CHLORPHENESIN, DIMETHICONOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PARFUM/FRAGRANCE, ALCOHOL DENAT., PROPYLENE CARBONATE, XANTHAN GUM, GLYCERIN, DISODIUM DECETH-5 SULFOSUCCINATE, TOCOPHERYL ACETATE, DISODIUM EDTA, LAURETH-30, SODIUM PCA, UREA, LAURETH-4, HEXYL CINNAMAL, SODIUM DEHYDROACETATE, LIMONENE, TREHALOSE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, BENZYLSALICYLATE, HEXYLENE GLYCOL, POLYQUATERNIUM-51, LINALOOL, GERANIOL, BHT, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CAPRYLYL GLYCOL, TRIACETIN, SODIUM HYALURONATE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. [May Contain/ Peut Contenir/+/-: IRON OXIDES (CI 77491,
CI 77492, CI 77499)] (forrás: boots.com)
Ár, elérhetőség, kiszerelés: nemrég láttam, hogy már a DM-ben is van Rimmel pult, ott már biztosan lehet kapni az új árnyalatokat, lassan valószínűleg a Müllerekbe és a Rossmanokba is bekerülnek, bár a fajtát még a DM-ben sem láttam. Pontos árat nem tudok, helyenként változó, de 2000-3000 forint környékére tippelem, ezért 30 ml terméket kapunk. (szerk.: szinte mindenhol 2000 forint környékén mozog)

UPDATE: már nem kapható itthon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése