2014. augusztus 6., szerda

Dabur Vatika Wild Cactus sampon

Katy által találtam rá erre a samponra és nagyon felkeltette a figyelmemet, főleg a hajnövesztő hatása miatt. Aki régebb óta követi a blogot, tudhatja, hogy hadilábon állok a samponokkal, állandóan a tökéleteset kutatom, nézzük, milyenek a tapasztalataim ezzel.


Mit ígér? Vatika Wild Cactus sampon a töredezett vékonyszálú haj ápolására. Kaktusz virágot, fokhagymát és rukkolát tartalmaz, amelyek táplálják, erősítik a hajat a gyökerektől. Serkenti a hajnövekedést, gátolja a hajhullást. Mindennapos hajmosásra is alkalmas.

Csomagolás: zöld, elmagyarázhatatlan alakú flakon, ami viszonylag puha műanyagból készült. Rengeteg információ van rajta, több nyelven, magyarul viszont csak egy papír cimke van, ami a fürdőszobában tárolva elég gyorsan leázik. 

Állag: krémes, világoszöld, gyöngyházas színű, sűrűbb állagú, mint a samponok általában, de könnyen felhabzik.

Illat: nem tudom mihez hasonlítani, engem valami friss dologra emlékeztet, kicsit olyan, mint a ruhaöblítő, egyáltalán nem érződik benne a fokhagyma és a többi növény. 

Hatás: féltem, hogy az ápoló hatása miatt elnehezíti majd a hajamat és gyakrabban kell mosni, de nem így történt. Nem szárít egyáltalán, de nem is tudom vele kitolni a hajmosások idejét, ami a fő célom lenne, valószínűleg a szilikontartalma miatt. Sokan arról számoltak be, hogy gyorsabban növekedett a hajuk a használat közben, ezt én is észrevettem. Azt is olvastam, hogy sötétebbnek tűnik a haj a használat után, én még azelőtt figyeltem fel erre magamon, mielőtt a véleményeket elolvastam, de a márka hajolajával kapcsolatban is ezek a tapasztalatok, nem tudom, melyik összetevő okozhatja, de én a hennára tippelek. 

Összetevők: ami érdekes, hogy nem szilikonmentes, erre sajnos már csak a vásárlás után döbbentem rá, így ez nekem mínusz pont, valamint annyira nem szépek az összetevői - egy kis kitérő, haragszom magamra amiatt, hogy azért mert ayurvedikus meg növényi termék, nem ellenőriztem vásárlás előtt az összetevőket, amire általában mindig figyelek, újravásárolni emiatt nem fogom.

Ár, elérhetőség, kiszerelés: 1290 forintba kerül a DM-ben a gyógyszeres kis polcoknál, indiai boltokban is lehet kapni, valamint a Szépségboltnál 100-200 forinttal drágábban, a kiszerelése 200 ml.

2 megjegyzés:

  1. Én is nézegettem a márka samponjait, én az SLS összetevő miatt nem választottam ezt. Ebben egyébként nincs henna, az a 'lawsonia inermis' lenne, én azt npeztem, amiben van.. Ami igazán ayurvedikus sampon és szeretem is, a Khadi samponjai, és főként a hajmosó pora. Hajnövesztő hatást a hennának tulajdonítom, január óta kezelem vele a hajam, csodaszerként tartom számon. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel most eléggé mellényúltam, majd máskor jobban utánanézek a dolgoknak :))

      Törlés