2014. június 7., szombat

Elfogytak #6

Ebben a hónapban elég sok olyan dolognak is a végére értem, amiket évekkel ezelőtt vettem, főleg ezekre "gyúrtam rá" mostanában. Valahogy olyan jó érzéssel tölt el, amikor a hó végén kiborítom a kis szatyrot, amiben gyűjtögettem a csomagolásokat, más is érez így rajtam kívül? :)


Isana Vitamin & Joghurt tusfürdő: az Isana tusfürdőkkel hasonló a kapcsolatom, mint a Baleákkal, olcsóak, nem irritálnak, bár az illatválasztékuk számomra annyira nem vonzó. Ennek az illatát is meguntam már a flakon közepe felé, ezt a joghurtos vonalat nem nekem találták ki de tervezek más illatokat is kipróbálni.
Újravenném? Más illatban igen.

Yves Rocher gránátalmás tusfürdő: ez az illat abszolút melléfogás volt a részemről, nem tetszett. Összességében az Yves Rocher tusfürdők szerintem kicsit drágák a mennyiséghez és ahhoz képest, hogy mennyit kell belőlük használni egyszerre. A kávés változatot például nagyon szeretem, érdemes akcióban lecsapni rájuk.
Újravenném? Másikat talán.

Meridol szájvíz: egy időben be volt gyulladva az ínyem és mindenhol ezt ajánlották, hogy próbáljam ki. Drága és nekem nem is tartott annyira sokáig a hatalmas üveg ellenére, az íze elég fura, kicsit szúrós de nem csípi szét az ember száját mint például a Listerine. A gyulladást úgy-ahogy lehúzta de én annyira nem szeretek ilyeneket használni.
Újravenném? Nem.

Balea hideggyanta testre: nem tudom, hogy ér-e ilyet mutogatni, de ha valaki jó hideggyantát keres, ezt bátran merem ajánlani. Sokkal jobb, mint a direkt erre "szakosodott" márkák termékei, olcsóbb is, én az ilyeneket általában a karomra használom, két gyantázásra bőven elég egy dobozzal. Ha sokáig tartogatjuk, hajlamos megkeményedni a gyanta, valamint én úgy vettem észre hogy előtte érdemes lámpa alá tartani, hogy egyszerűbben szét lehessen húzni a két csíkot. A hozzá járó olajos törlőkendők is nagyon jó munkát végeznek.
Újravenném? Igen.


Das Gesunde Plus cseresznye ízű kovaföld tabletta: amikor elfogyott az előző kovaföldes étrendkiegészítőm, megláttam ezt potom 500 forintért leárazva a DM-ben, 30 darab volt benne, olyan mint a pezsgőtabletta csak el kell szopogatni, az ízét szerettem. Nyilván az ilyeneknek hosszútávon érzi az ember a hatását, én majdnem mindig szedek valami ilyesmit.

Újravenném? Talán.


Balea Feketeáfonya sampon: igen, igen, megint ez. Már nem is mondok inkább semmit róla, biztosan unjátok, de nyugi, már csak egy flakon lapul a szekrényemben belőle :)
Újravenném? Ha lehetne kapni, igen.


Balea Vérnarancs & Moringa sampon festett hajra: amilyen jól indult a kapcsolatunk az elején, annyira se veled, se nélküled dologgá alakult a végére. Az illatát imádom, kellemes narancsos, a hatásával azonban hadilábon állok...néha nagyon jó volt, néha zsírosított, lehet, hogy adni fogok neki még egy esélyt.

Újravenném? Talán.

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair hajpakolás: az illatát imádtam, puhává tette a hajam, ami nem meglepő, hiszen azt hiszem van benne szilikon. Gyakran kevertem olajokkal és hajmosás előtt tettem fel a hajamra, így valamivel gyorsabban fogyott, mintha szimplán pakolásként használtam volna a nedves hajamra, de így is sokáig elég volt. Kicsit drága, 2000 forint körül mozog a drogériákban.
Újravenném? Talán.


Yves Rocher Le Soin Végétal Capillaire hajvégápoló zabtejjel: féláron vettem, azelőtt, mielőtt kivonták volna a forgalomból. Az illata nagyon növényes volt, ami nagyon nem tetszett, de szerencsére nem maradt meg hajban. Rengeteg jó véleményt olvastam róla, ugyan jól ápolt, de jelenleg úgy érzem, hogy megvagyok nélküle.

Újravenném? Nem.

John Frieda Frizz Ease 3-day Straight hővédő-hajegyenesítő spray: két éve vettem Bécsben, mert ott sokkal jobb áron jutottam hozzá, itthon bőven 4000 forint felett van. Az elején nagyon jól működött, sokkal gyorsabban ment a hajvasalás, ha ezt használtam és több ideig úgy is is maradt a hajam. Úgy vettem észre, mintha kicsit zsírosított volna, de ez betudható annak, hogy a fő összetevője ennek is a szilikon. Az illata finom volt, a fújós adagolóval is meg voltam elégedve, de kicsit túl drágának találom.
Újravenném? Talán.

Kérastase Elixir Ultime hajolaj (50ml): valamelyik Pixiboxban volt, nagyon megörültem, amikor megkaptam. Több, mint fél évig elég volt, mivel keveset kellett belőle egyszerre használni, én legfőképpen utolsó lépésként tettem a hajvégeimre formázás után. Az illata isteni, a legjobb az összes hajolaj közül, amit eddig próbáltam.
Újravenném? Igen.


Tonymoly Dear Me Petite Cotton BB krém: az egyik legolcsóbb koreai bb krém a picon, eBay-ről 1000 és 2000 forint körül mozog. Az árához képest nagyon jó a fedése, az illata elég nagymamás, nincs benne semmilyen nagyon extra fiatalító, ránctalanító, fehérítő, isten tudja milyen összetevő, egy egyszerű bb krém, se több, se kevesebb. Nekem a színe is passzolt, kinyomva kicsit sötétnek tűnt, de abszolút passzolt az arcbőröm színéhez.
Újravenném? Talán.


MAC Paint Pot - Painterly: szerintem ez volt a legrégebbi sminktermékem, három vagy négy éve vettem nyáron, amikor mindenki erről áradozott. Elsősorban szemhéjalapként használtam, az első időkben jól is működött, de aztán elkezdett csökkenni a teljesítménye és a végére már nem szerettem annyira. A felénél körülbelül felkevertem, onnantól megint jó krémes volt. A mennyiséget nagyon ki kell tapasztalni, ha túl sokat visz fel az ember, akkor könnyen összecsomósodhat és nem is lehet rendesen eldolgozni a szemhéjon, mivel mattra szárad. Ahhoz képest, hogy mennyire drága, szerintem nagyon megéri beruházni egy ilyenre azoknak, akik szeretik a krémes szemfestékeket, mert nálam majdnem minden napos használattal fogyott el több év alatt.

Újravenném? Talán.

Maybelline The Rocket Volum' Express szempillaspirál: erről is bőven áradoztam már, nagyon szeretem. A keféje gumis, amivel én könnyebben bánok, mint a sima kefékkel, viszont elég vastag, ami miatt nehéz lehet bánni vele, nekem is sikerült néha összekennem magam vele. Szépen elválasztja és hosszítja a szempillákat, szép fekete a festék, ráadásul borzasztó tartós, annak ellenére, hogy nem vízálló.
Újravenném? Igen.

Essence BTGN fedőlakk: az első körömlakk, amit valaha elhasználtam. Ez is sokak kedvence volt, amíg még lehetett kapni, nem hiába: gyorsan száradt, nem pattogzott le olyan gyorsan az alá felvitt szín és 600-700 forint körül mozgott az ára. Nekem a végére már nyúlóssá vált, ezáltal nem tudtam szépen felvinni, ezért is került a kidobandó termékek közé.
Újravenném? Ha még lehetne kapni, igen.

8 megjegyzés:

  1. a BTGN fedőlakkot még mindig lehet kapni! :) de már csak egyféle van, de én amúgy sem vettem észre különbséget a régebbiek között sem..

    a Meridol szájvíz nagyon jó, én szerettem :) nem tartalmaz alkoholt, nekem az alkoholosok iszonyúan csípték a számat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért, volt többféle is?:O
      Én nem szeretem a szájvizeket, ennek is már csak kábé két használatra elég volt az alján, elhasználtam de ennyi :D

      Törlés
    2. ahaa :D elvileg volt magasfényű, gyors-szárító és sima, és most meg csak egy van ami elvileg a kombináltja ezeknek, de ugyanolyan jó :)

      Törlés
  2. A BTGN-nél nekem működött a lakkhígítós módszer, így tovább tudtam még használni a nyúlóssá válás után is. Amúgy a legjobb fedőlakk szerintem, bár nekem még a magasfényű van meg, néhány hónapja vettem. Az Isana tusi pedig nálam kézmosóként volt meg, úgy nagyon szerettem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is lehet, hogy erre fogok megint beruházni akkor :) Nekem ezek a joghurtos illatok nem nagyon jönnek be hosszú távon, tartogatni meg nem szeretem a szekrényben a félig teli tubusokat, hogy majd egyszer újra előveszem :D

      Törlés
  3. Ez off lesz, de ugyanilyen ágyneműm van (pirosban is megvettem), jó fotóháttér :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az IKEÁs ágyneműk a legjobbak!! :D Az egész választékot felvásárolnám, ha lenne annyim :D

      Törlés
    2. Jaja :D 3 szettem van, mindegyiket kiárusításkor vettem :D

      Törlés